Hon upptäcker att svärmodern rotar igenom hennes privata saker: för att avslöja henne lägger hon ut olika meddelanden runt omkring i huset

av Titti Carlberg

25 Januari 2022

Hon upptäcker att svärmodern rotar igenom hennes privata saker: för att avslöja henne lägger hon ut olika meddelanden runt omkring i huset
Advertisement

Vad skulle du göra om någon rotade runt i ditt hem utan ditt tillstånd? Förvisso skulle alla reagera på sitt sätt: det finns de som skulle klara av att hålla sig lugna, försöka hitta en lösning och de som skulle försöka komma på en plan för hämnd. Om det är svärmodern som snokar runt i huset, blir situationen ännu svårare: man måste försöka lösa problemet utan att skapa en diskussion i familjen. En kvinna berättar på Reddit att hon befann sig i denna mycket obehagliga situation. 

via reddit

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

Kvinnan berättade att hennes svärmor är alldeles för nyfiken och när hon kommer hem till dem, börjar hon snoka runt en massa. "jag köpte min bostad för sju år sedan, jag träffade min pojkvän för fyra år sedan. Han flyttade in hos mig i år och vi har pratat om att göra om mitt hem till ett boende för oss båda. När hans mamma kommer hit lägger hon näsan i blöt. så att säga. När jag blir irriterad säger hon bara 'Jag vill ju bara hjälpa dig med hushållsarbetet' och så vidare. En av de saker som hon rotade runt i är lite pinsam. På mitt hemmakontor har jag klistrat upp ett meddelande till mig själv, på min dator, där det står 'Jag är smart, jag är skicklig, jag förtjänar fantastiska saker'. Det var en fånig sak som min terapeut rådde mig för att sätta mig i ett positivt tänkande inför en anställningsintervju. I vilket fall som helst så kommenterade hon mitt ego..."

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

Efter att ha hört den irriterande kommentaren från sin blivande svärmor bestämde sig kvinnan för att skämta med henne och sätta upp fler lappar. Men målet var också ett annat: att avslöja kvinnan. Lapparna satte hon på platser där svärmodern inte borde rota.

"Som ett skämt bestämde jag mig för att fortsätta. Min bästa vän kom hit och hjälpte mig att skriva en stor samling 'meddelanden' som vi gömde.Några av dem var: på medicinskåpet satte vi en där det stod: 'Mina tänder kommer att växa ut igen! Jag är som en kraftfull val!På skrivbordet. 'Jag kommer inte bara att nå toppen på företaget utan i hela världen!

Och många fler som vi hade väldigt roligt när vi skrev."

Svärmodern fortsatte att snoka runt, och började bete sig konstigt efter att hon hade läst de konstiga anteckningarna: en demonstration på att hon hade snokat på ställen där hon inte hade något att göra. Så hon vände sig till sin son, kvinnans pojkvän, och bad honom om förklaringar. Sonen blev irriterad på flickvännen när han fick höra om skämtet och de började gräla, han hävdar att hans mor bara är beskyddande och orolig för honom.

Gjorde hon fel som avslöjade svärmodern? Borde inte sonen ta sin flickväns parti?

Advertisement