Han upptäcker hur mycket hans hyresgäst tjänar och höjer hyran med 500$: flera år senare kommer hämnden

av Titti Carlberg

22 Januari 2022

Han upptäcker hur mycket hans hyresgäst tjänar och höjer hyran med 500$: flera år senare kommer hämnden
Advertisement

Det är välkänt att förhållandet mellan bostadsägare och hyresgäst inte alltid är så enkelt. Visst kan allt gå bra men det finns också många situationer där det kan gå riktigt illa. Arbete som ska utföras i bostaden, försenade betalningar av hyran, missförstånd och förfrågningar av olika slag. Det är inte så sällsynt att den hyrda bostaden döljer fallgropar, bland ganska stora.

Historien som vi ska berätta om bevisar detta ännu en gång. Reddit-användaren känd som RockyMoose bestämde sig för att offentliggöra det som hände honom på grund av hans hyresvärds girighet. När den sistnämnde fick kännedom om hyresgästens inkomster tyckte han att det var läge - så att säga - att höja hyran med 500 dollar. En handling som dock kostade honom dyrt några år senare.

via RockyMoose/reddit

Advertisement
Pixahive - Not the actual photo

Pixahive - Not the actual photo

"I slutet av nittiotalet var jag och min fru nygifta och jag hade blivit anställd av ett företag som mjukvaruutvecklare. Vi hade hyrt en lägenhet för 950 dollar i månaden, lägenhetsägaren var en man vid namn Hank, en trevlig men humorlös fastighetsmäklare".

Det är ju i och för sig inget konstigt med det, men en tid senare förändrades saker och ting. "När Hank fick reda på, genom de olika dokumenten jag hade skrivit på för att hyra lägenhet, hur mycket jag tjänar, som, trots att jag var ung, var en ganska hög summa, trodde han inte sina ögon. Han frågade mig hur det kunde vara möjligt att jag tjänade så mycket - fortsätter Reddit-användaren sin berättelse - och jag berättade att vi sparade för att köpa oss ett hus, och att vi skulle hyra hans lägenhet i drygt ett år".

"När vi väl hade hittat vårt drömhus - kan man läsa i inlägget - så två månader innan vi skulle flytta in, gick kontraktet på vårat hyresavtal ut, jag frågade Hank om vi kunde förlänga kontraktet med de månader som krävdes för att flytta i i huset och för allt pappersjobb som krävdes innan inflyttningen. Som svar skickade han mig det förlängda kontraktet med en hyreshöjning på 500$!"

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

När den unge hyresgästen bad om en förklaring, fanns det inget sätt att få hyresvärden att ändra sig. "Du behöver inte gilla ökningen, bara betala den" blev Hanks svar, trots att Reddit-användaren sa att med den höjningen blev hyran högre än vad hans avbetalning på huslånet var. När paret väl flyttade därifrån hyrde Hank på nytt ut lägenheten, men för en mycket lägre summa.

Några år senare kom dock möjligheten att hämnas för hyrestagaren. Han fick reda på att en kollega till honom skulle sälja sin lägenhet och hade anlitat Hank som fastighetsmäklare. En tillfällighet som han inte kunde förlora, han berättade för sin kollega det som hade hänt honom och vilken otroligt girig man Hank var.

Kollegan bestämde sig för att ställa sig på hans sida och vände sig till en annan fastighetsmäklare, vilket i praktiken fick Hank att förlora en affär värd cirka 20.000 dollar, med tanke på de olika provisionerna. Kort sagt, en revansch som för RockyMoose kom efter en lång tid, men som enligt honom var adekvat och tillfredsställande.

Vad tycker du? Gjorde han rätt som betedde sig på det viset eller skulle han låtit det vara glömt?

 

Advertisement