"Men när tänker du skaffa barn": en kvinna ger ett genialiskt svar på denna enträgna fråga

av Titti Carlberg

31 Januari 2022

"Men när tänker du skaffa barn": en kvinna ger ett genialiskt svar på denna enträgna fråga
Advertisement

När ett par bestämmer sig för att förenas för resten av livet, bestämmer de sig också för om de ska skaffa barn eller inte. Ibland är partnerna inte överens i ämnet och i dessa fall, om viljan att vara tillsammans är tillräckligt stark, kommer en av de två att anpassa sig. Förvisso är det dock ett beslut som uteslutande gäller de två inblandade personerna och ingen annan, även om par ofta i det oändliga får frågan: "Men när tänker ni skaffa barn?". Det var vad som hände Carrie Jansen och hennes man Nic, som har hittat det idealiska svaret att ge.

via Cosmopolitan

Advertisement
Dana Dantis/Pxhere - Not the actual photo

Dana Dantis/Pxhere - Not the actual photo

Paret har varit tillsammans i åtta och och gifta i tre, och de har bestämt sig för att inte skaffa barn. Efter bröllopet, i hopp om att paret hade ändrat sig, blev frågan från vänner och släktingar mer påträngande, så mycket att Carrie och Nic ledsnade kraftig på den upprepande frågan. Kvinnan, som är lärare i grundskolan och har en passion för barn, förklarade: "Jag är inte menad att bli mamma. Det är som att säga att jag älskar blommor, men det betyder inte att jag vill så egna. Jag är nöjd med att beundra andras trädgårdar."

Paret, som inte längre stod ut med andras påtryckningar och envishet, fick en briljant idé. Att säga till familjen och vännerna att de inte hade några planer på att skaffa barn var inte tillräckligt: ingen i deras familj eller av deras vänner skulle ge upp, så de beslöt sig för att göra något annorlunda.

De adopterade en hund som heter Leelu, paret tillkännagav den "lyckliga händelsen" med en serie fotografier där Carrie simulerade en gravid mage under sin tröja, från vilken nykomlingen kikade ut.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Under fotografierna skrev hon: "Min man och jag har varit gifta i tre år och alla irriterar oss genom att fråga när vi ska få barn. Detta är väl tillräckligt som svar, eller hur?".

Inlägget blev viralt på webben och samlade massor av stödjande kommentarer från webbanvändare, till vilka Carrie svarade: "Att skaffa barn är definitivt ett känsligt och alltmer populärt ämne i min generation, tillsammans med många andra sociala frågor. Det är skönt att veta att det finns fler som har samma inställning som mig."

Även om tiderna har förändrats, verkar det ändå som att unga par förväntas att skaffa barn förr eller senare, utan att ta hänsyn till de direkt inblandades synsätt, som faktiskt är de enda som ska bestämma i frågan.

Detta par kom på ett roligt sätt att sätta stopp på de yttre påtryckningarna genom att tillkännage ankomsten av deras "bebis", säkert helt annorlunda än vad deras släktingar och vänner hade väntat sig.

Vad tycker du om detta lustiga påhitt? Tror du att det får önskade effekter?

Advertisement