Till salu en privatägd ö som kostar mindre än en lägenhet: det märkliga erbjudandet

av Titti Carlberg

30 Januari 2022

Till salu en privatägd ö som kostar mindre än en lägenhet: det märkliga erbjudandet
Advertisement

Låt oss inse det: vi har alla, åtminstone en gång i livet, velat befinna oss på en avlägsen plats, kanske ensamma och utan alltför många störningar, där vi äntligen kan återfå lite lugn från alla dagliga åtaganden och uppgifter. En plats som en privat öde ö, där du kan stå ansikte mot ansikte med naturen och med dig själv: vad tycker du om ett sådant scenario?

Om du tror att det är en dröm som är omöjlig att uppnå, eller i alla fall för dyr för att förverkligas, så har du nu möjligheten att ändra dig. Det lilla framväxta landet som vi ska berätta om bevisar det: det är en hel ö, till salu för ett pris som man i de flesta städer knappast skulle kunna köpa en enrumslägenhet för. Är du redo att upptäcka detta unika erbjudande mer i detalj? 

via Private Islands Online

Advertisement
Private Islands Online

Private Islands Online

Om du kan eller är villig att punga ut en summa runt 76.000 euro och helhjärtat vill ha en radikal förändring i ditt liv, då kan detta vara rätt tillfälle för dig. För de pengarna kan du faktiskt köpa Half Island, ett litet privat landområde som ligger i Kanada, mindre än en mil från Nova Scotia och cirka 300 km öster om Halifax.

Ja, du fattade rätt: för att köpa hela denna ö krävs det mindre pengar än för att köpa en liten lägenhet i stan. Detta unika erbjudande dök upp på webbplatsen Private Island Online, och på kort tid blev annonsen viral. Half Island är cirka 2,4 hektar och kännetecknas av en ganska rik vegetation, i havet som omger den kan du ägna dig åt fiske eller utforska vikar eller segla med med segelbåt eller varför inte en tur med en kanot. Naturliga skönheter saknas inte heller och, som anges i annonsen, är det det som gör detta område känt och trevligt att leva i.

Advertisement
Private Islands Online

Private Islands Online

Det finns inga bostäder på ön, förutom en husbil som lämnats där av den tidigare ägare och som säljs "i befintligt skick". 16 kilometer in på fastlandet ligger Port Hawkesbury, en stad där du kan hitta allt du behöver för shopping, underhållning och boende.

Private Islands Online

Private Islands Online

Kort sagt, ett erbjudande som verkligen har lockat många människors uppmärksamhet, som med en mycket liten summa skulle kunna vinna ett riktigt hörn av paradiset, ett exklusivt ställe att tillbringa pensionen på eller bara för att leva i total lugn och ro.

Vad tror du? Skulle du göra ett sådant val?

Advertisement