Hon hittar katten som hade varit försvunnen i 8 månader: hon kände igen hans jamande under ett telefonsamtal

av Titti Carlberg

30 Januari 2022

Hon hittar katten som hade varit försvunnen i 8 månader: hon kände igen hans jamande under ett telefonsamtal
Advertisement

Försvinnandet av ett husdjur är en stor smärta för ägarna: katter och hundar, lämnade fria, går ofta vilse och hittar inte hem. Detta gäller ännu mer för katter som outtröttligt nyfikna letar efter nya stimuli och nya platser att utforska. Rachel Lawrence från Braintree, Essex, har en katt, Barnaby, som försvann och var borta i 8 månader. Men tack vare ett telefonsamtal återfick hon hoppet.

via BBC

Advertisement

Rachel ringde sin veterinär för att prata om sin andra katts hälsa och plötsligt hörde hon ett jamande som hon kände igen: det lät precis som hennes katt Barnabys karakteristiska skrik. Vi kan bara föreställa oss frågorna som kvinnan ställde till sig själv: var det frukten av hennes fantasi? Var hennes uppfattning påverkad av tanken på den försvunna katten? Och om inte? Hur kunde det vara möjligt att katten var hos rätt veterinär? 

Rachel frågade direkt om det konstiga jamandet och fick veta att det var en herrelös katt. Kvinnan avslutade samtalet med veterinären, men kunde inte sluta att tänka på jamandet som hon hade hört. En liten stund senare ringde hon upp veterinären på nytt och bad om att få mer information om den herrelösa katten.

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

Hon frågade om det var en svart katt och om den hade en vit fläck på ena bakbenet. Veterinären bekräftade beskrivningen och kvinnan skyndade till kliniken med några gamla fotografier på Barnaby. Vi kan bara föreställa oss Rachels reaktion och glädje efter att ha sett Barnaby igen: kvinnan sa att hon visste att det jamandet var hans, hon berättade också att katten skrek av glädje, över att ha återfunnit sin älskade matte. Hon hade inte sett sin katt på 8 månader och att se honom igen var en känsla som det inte går att beskriva. Katten var väldigt glad och tillgiven. Barnaby hade äntligen kommit hem, där hans familj välkomnade honom med glädje och massor av mat.

Det är ingen som vet exakt hur Barnaby försvann eller vem det var som tog honom till veterinären, men det viktiga är att han är frisk och att ägarna kan krama honom igen. Vad skulle ha hänt med honom om Rachel inte hade ringt till veterinären eller om hon inte hade känt igen hans jamande? Lyckligtvis är det något vi aldrig kommer att få reda på.

Advertisement