De kastar sten på ett svanbo och dödar 5 små ungar: mamman "dör av hjärtesorg" - Curioctopus.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
De kastar sten på ett svanbo och dödar…
15 bilder som ser helt normala ut tills vi tar en mer noggrann titt på bakgrunden 12 tatueringar som är så speciella att de förtjänar ett pris för sin originalitet

De kastar sten på ett svanbo och dödar 5 små ungar: mamman "dör av hjärtesorg"

Av Sara Lindbladh
1.010
Advertisement

Det finns historier som berättar om känslosamma händelser, exemplariska beteenden, och som får oss att reflektera på ett betydelsefullt sätt, även om huvudpersonerna i dem inte är människor, utan djur. Faktum är att de varelser som omger oss har känslor och humör precis som vi; de har alla säkerligen olika sätt att visa det på, men när man utsätts för orättvisor, våldsamheter och elakheter kan det hända att verkligheten och stressen, för dem, blir outhärdliga.

Så var det för de svanar som vi kommer att berätta för er om nu - offer, ännu en gång, för grymheten hos ouppfostrade och hänsynslösa personer, som orsakade dem skador som de inte kunde hantera.

image: Facebook

Vi befinner oss i Kearsley, i England, inte långt från Manchester. Här sågs en grupp ungdomar kasta sten och tegelstenar mot ett svanbo, just där de vuxna fåglarna hade lämnat sina ägg. Av de sex små som skulle födas överlevde bara tre: de andra klarade sig inte på grund av skadorna.

Om denna händelse räcker för att fylla er med ilska och sorg, var det som hände därefter otroligt dramatiskt. Som om den vore i chock lämnade hansvanen, pappa till ungarna, boet och kom aldrig tillbaka. Troligtvis - enligt vad aktivisterna och volontärerna som ägnar sig åt att övervaka den vilda faunan tror - klarade han inte av stressen och, eftersom han kände sig hotad, flydde han och lämnade honan ensam med de skadade äggen.

image: Facebook

Av de tre ungarna som initialt hade överlevt, var det till slut tyvärr bara en som överlevde. Ett par veckor efter händelsen hittades mamman död i sitt bo. "Det finns inte mycket att tillägga gällande det inträffade - sa aktivisten Sam Woodrow till tidningen Manchester Evening Standard - Troligen dog hon av hjärtesorg, för hennes livspartner gav sig av och hennes ungar dog".

Händelsen fick stor uppmärksamhet på sociala medier, och jättemånga personer anslöt till sorgen och förskräckelsen hos rappresentanterna för djurskyddsföreningarna. Efter veckor av hopp, under vilka användare och aktivister hade följt händelserna med svanarna som utsattes för en så feg attack trots att de är helt försvarsölsa, blev nyheten om honans död ett hårt slag.

Advertisement
image: Facebook

Det är saker vi skulle önska att vi aldrig behövde läsa om, och som aldrig borde inträffa. Men tyvärr är vi omgivna av män, kvinnor och ungdomar som tror att de kan göra vad de vill med naturen, för att tillgodose behov och impulser som är både primitiva och ondsinta

image: Facebook
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack