Den märkliga historien om Ferrarin som ett barn hittade begravd i trädgården: år 1978

av Titti Carlberg

19 Januari 2022

Den märkliga historien om Ferrarin som ett barn hittade begravd i trädgården: år 1978
Advertisement

Ibland får vi läsa berättelser som är så sällsynta att de är inget annat än otroliga, Har det hänt dig? Vi menar alla de fallen där händelserna är så utöver det vanliga att den första tanken, när vi läser dem är "det kan inte vara sant!". Ändå är det ofta det, och det vi ska berätta bevisar det.

Föreställ dig den här situationen: du gräver i trädgården utanför ditt hus och plötsligt fångar något, därunder, din uppmärksamhet. Något du helt enkelt inte trodde du kunde hitta under jorden. Vi pratar inte om något antikt föremål, eller om ett ben som din hund har gömt för länge sedan, utan...om en Ferrari! Ja, du läste rätt: år 1978 gjorde ett barn denna upptäckt i trädgården till sitt hem. En historia som än idag fascinerar och förtjänar att berättas.

via Jalopink

Advertisement
THE DRIVE/Youtube Screenshot

THE DRIVE/Youtube Screenshot

Detta hände i Kalifornien, och närmare bestämt i West Athens, Los Angeles County. Det var där som ett barn grävde i sin trädgård och blev mållös över det som han hittade under jorden. Under jorden låg det en stor överraskning och väntade på honom: en grön Ferrari Dino från 1974!

Ett fordon, som idag ses som en äkta leggend hos bilentusiaster, och som på den tiden ansågs som en riktig superbil. Det behövs väl inte sägas att ett fynd som detta omedelbart väckte allas nyfikenhet: frågorna var många, och mysteriet ganska tätt. Varför låg den bilen där? Hur var det möjligt att ingen hade sökt efter den eller gjort anspråk på den på något sätt? Handlade det om en stöld, eller låg det något annat bakom? Men det dröjde inte länge innan sanningen kom fram.

Advertisement
THE DRIVE/Youtube Screenshot

THE DRIVE/Youtube Screenshot

Enligt vad man fick veta hade den vackra Ferrarin köpts av en viss Rosendo Cruz, en rörmokare som hade gett den till sin fru i födelsedagspresent. Synd bara att mannen efter en kort tid insåg hur dyrt det var att ha en sådan bil. Underhåll, bränsle med mera: det är välkänt att med sådana här bilar räcker det inte bara med att ha tillräckligt med pengar för att köpa dem.

Så Cruz, återigen enligt de rekonstruktioner som gjordes efter olika undersökningar, skulle ha beslutat att komma överens med en pålitlig person om att iscensätta en falsk stöld av Ferrarin och på så sätt få ut försäkringspengarna. Efter att ha lämnat den parkerad på gatan gick han till polisen för att anmäla det falska försvinnandet, och de lyckades aldrig återfinna bilen. Faktum är att den hade begravts i trädgården utanför huset i West Athens. Tills barnet grävde upp den i ljuset.

Jose Mª Izquierdo Galiot/Wikimedia - Not the actual photo

Jose Mª Izquierdo Galiot/Wikimedia - Not the actual photo

Cruz vägrade att ta tillbaka bilen och anklagades för bedrägeri. Med tanke på situationen, såldes bilen av försäkringsbolaget till Brad Howard för bara 9000$ i det skick den var i. De år den hade legat under jord hade inte förstört den nämnvärt, den fungerade bra och behövde bara en liten restaurering. Vilket den nya ägaren lät genomföra.

Idag, med lite tur, är det fortfarande möjligt att se denna Dino 246 GTS på Los Angeles gator: Howard är fortfarande dess mycket tillgivna ägare, och han kan säga med säkerhet att han äger ett föremål med en mycket märklig historia.

Kände du redan till den här historien? Vad tycker du om den?

Advertisement