Hon köper en skåpbil och förvandlar den till sitt hem: tjejens val för att inte betala hyra

av Titti Carlberg

19 Januari 2022

Hon köper en skåpbil och förvandlar den till sitt hem: tjejens val för att inte betala hyra
Advertisement

Många känner till detta väl: det är inte alltid så lätt att hantera alla månatliga utgifter som dyker upp. Hyran, till exempel, är en av dem som orsakar störst problem, framförallt om man inte har någon fast inkomst.

En situation som blir ännu svårare för unga människor, som ofta tycker att hyran är för hög för bostäder som är allt annat än bekväma. Det finns alltså många tjejer och killar som väljer att lösa bostadssituationen på ett sätt som inte är en "enkel" och traditionell lägenhet. Annorlunda lösningar utöver de normala precis som det val som den nyzeeländska tjejen, som vi ska berätta om, som när hon var 27 år gammal, bestämde sig för att börja spara de pengar som skulle ha gått till att betala en hyra och lämnade den lägenhet hon bodde i för att flytta...in i en skåpbil!

via brattycosgrove/Instagram

Advertisement
brattycosgrove/Instagram

brattycosgrove/Instagram

Det stämmer, Brittany Cosgrove, 27-åringen från Wellington, gjorde ett val som anses vara minst sagt ovanligt men radikalt. Hon jobbar som stylist 8 timmar om dagen, och för henne blev det omöjligt att fortsätta att spendera 500 dollar i månadshyra för en "fuktig, trång och illaluktande studiolägenhet". Så hon lämnade den och till en kostnad på cirka 6000 dollar köpte hon en skåpbil, en Nissan från 1991: fordonet som blev hennes nya hem.

Advertisement

Efter att ha organiserat utrymmet inuti fordonet på det mest praktiska och lämpliga sätt, gjorde Brittany skåpbilen super välkomnande, hon inredde den med möbler och tillbehör efter hennes personliga smak och behov. Och på frågan om den inte är för liten svarar hon ironiskt att den är större än vissa hyreslägenheter, som dessutom är dyrare än hennes fordon.

"För mig är utrymmet framförallt en fråga om organisation". Även om det inte finns något ordentligt badrum i hennes Nissan, har Brittany sett till att det inte är något problem för henne. "På sommaren har jag en bärbar dusch - förklarar hon - annars finns det många Facebook-sidor som rekommenderar offentliga platser med utmärkta badrum och gratis camping".

För en låg summa kan faktiskt den unga kvinnan också bestämma sig för att stanna till vid en turistanläggning där hon kan dra nytta av alla tjänster som erbjuds. För henne är mer självständighet, fritid,rörelsefrihet och begränsade kostnader det som har gjort hennes val så framgångsrikt. "Jag mår bra, är självständig och oberoende - fortsätter hon - jag rekommenderar absolut den här lösningen till alla ungdomar som vill få ut det bästa av livet".

Inom loppet av ungefär ett år, enligt vad hon berättade lyckades den här unga nyzeeländaren lägga undan ett belopp som är runt 11.000 dollar. Inte illa, totalt sett! 

Skulle du kunna tänka dig att göra ett sådant val?

Advertisement