Servitris hittar smutsiga blöjor på restaurangbordet när hon ska plocka av det: "Snälla om du har små barn gör inte så här"

av Titti Carlberg

21 Januari 2022

Servitris hittar smutsiga blöjor på restaurangbordet när hon ska plocka av det: "Snälla om du har små barn gör inte så här"
Advertisement

Hur ska man bete sig på en restaurang? Det låter som en onödig fråga, men vissa människor vet tydligen inte hur man ska bete sig, eller så bryr de sig helt enkelt inte om att respektera andra. En restauranganställd kunde inte tro sina ögon när hon såg vad restauranggäster hade lämnat på bordet som hon skulle plocka av: och vi pratar inte om papper, mat eller bortglömda föremål. En barnfamilj hade lämnat använda blöjor på bordet. Är det slarv, ouppfostran eller brist på respekt?

via Soy Camarero/Twitter

Advertisement

Ingen glömmr smutsiga blöjor på ett bord: efter att man har bytt blöjor på barnet så slänger man - vanligtvis - blöjorna i sophinken på toaletten. Varför finns det någon som lämnar dem fullt synliga på ett restaurangsbord? Varför orsaka detta problem för restaurangens anställda och för de andra restauranggästerna. Vi vet faktiskt inte svaret på den frågan.  En servitris på restaurangen i fråga, har skrivit ett inlägg på Twitter, för att dela sin erfarenhet av en speciellt ouppfostrad gäst. Inlägget åtföljs av ett foto där man kan se ihoprullade använda blöjor på ett restaurangbord.

I inlägget på Twitter skriver hon "Snälla gör inte så här".

Det finns inga förebråelser, anklagelser eller hot: bara en enkel förfrågan; att inte bete sig på ett så oförskämt och respektlöst sätt. Twitteranvändare tvekade inte att hålla med de som arbetar på restaurangen. Att lämna använda blöjor på ett bord är ett beteende som inte kan tolereras, och inte bara för själva gesten: det handlar om hygien.

En person skriver: vad hade de tyckt om de hade själva kommit och hittat använda blöjor på bordet där de vill sätta sig? Innan du gör en sådan här sak bör du tänka framåt, sätt dig i en annan persons skor och fundera på om den gesten kan orsaka skada eller irritation.

Att arbeta i kontakt med allmänheten även om det ofta ger mycket tillfredsställelse, kan vara tröttsamt. Twitteranvändaren bad sedan andra personer som arbetar inom restaurangbranchen att berätta om deras erfarenheter, för att uppmärksamma gästerna på vad som inte bör göras: man ska inte bara visa respekt på allmäna platser, utan också rspektera personalen på dessa ställen.

Advertisement