Dessa livräddare följer en 95-årig kvinna till hennes favoritstrand varje dag

av Titti Carlberg

08 April 2022

Dessa livräddare följer en 95-årig kvinna till hennes favoritstrand varje dag
Advertisement

Hur vill du tillbringa din semester? Oavsett ålder har varje person sina egna behov och önskemål. Dottie Schneiders önskan är att vara vid havet, på sin favoritstrand. Trots att Dottie är 95 år gammal och har svårt att gå, övergav hon inte sin önskan och - under en semester med dottern i oktober 2021 - bestämde hon sig för att åka till Orange Beach.

via Orange Beach Surf Rescue/Facebook

Advertisement
Orange Beach Surf Rescue/Facebook

Orange Beach Surf Rescue/Facebook

Dottie hade väntat länge på den semestern: hon brann av längtan för att koppla av med sin dotter Kimberley på den där stranden vid kusten. Kvinnan är dock rullstolsbunden: hon har väldigt svårt att gå. Dottie och hennes dotter insåg dock snabbt att det skulle bli problem för henne att nå stranden med sin rullstol. Men lyckligtvis kom det genast fram några killar till deras hjälp. 

En livräddare från Beach Safety Division hade sett Dottie och hennes dotter i trubbel när de försökte övervinna det till synes oöverstigliga problemet med att skjuta rullstolen i sanden. Livräddaren tog det fordon som han vanligtvis använde för att patrullera på stranden och gav Dottie skjuts i det.

Väl sittandes under parasollet stannade han för att prata lite med de två kvinnorna som berättade att de skulle stanna i en vecka. Den unge badvakten gav dem numret till badvakterna och bad dem höra av sig om de ville till stranden.

Advertisement
Orange Beach Surf Rescue/Facebook

Orange Beach Surf Rescue/Facebook

Och så blev det: gruppen med livräddare, varje dag hela veckan, bar Dottie i famnen till hennes solstol. De två kvinnornas tacksamhet var enorm. Dottern Kimberley berättade: "Vi är evigt tacksamma till killarna på Orange Beach Surf Rescue. De fick min mamma att känna sig speciell. De fick henne inte att känna sig som en börda. Det var verkligen magiskt, mycket bättre än att åka till Disney World. Dessa killar har förtjänat att kallas för änglar efter hur de behandlade min mamma. De brydde sig verkligen om henne". 

Denna osjälviska vänlighet och spontanitet fick de två kvinnorna att känna sig speciella, och det bevisar verkligen hur lite som behövs för att göra skillnad.

Advertisement