Denna man tog examen från gymnasiet vid 95-års ålder: "jag vill fortsätta att studera"

av Titti Carlberg

01 Januari 2022

Denna man tog examen från gymnasiet vid 95-års ålder: "jag vill fortsätta att studera"
Advertisement

Vi tar många saker för givet, ibland kanske för många. Att studera, lära sig nya saker, utöka sin kultur och kompetens är inte möjligt för alla. Det är faktiskt inte alla människor som har haft turen att gå på universitet eller ens gymnasiet: de har tvingats, på grund av ekonomiska problem eller familjeproblem att avbryta sina studier och börja arbeta i förtid. Ignacio Cervin är en av dessa människor, men han är också en man som aldrig har övergett sin dröm och han förverkligade den äntligen vid 95 års ålder.

via TN

Advertisement
Alejandro Finocchiaro Facebook

Alejandro Finocchiaro Facebook

Ignacio är känd som "Don Ignacio" i sitt land. Han föddes den 31 juli 1926 och han hade en svår barndom: uppväxt på landet och gick i skolan i bara några år innan han började arbeta, först som tobakshandlare, som smed, murare och snickare. Men han förstod hur viktigt det var med utbildning och med åren kände han lusten att avsluta studierna växa inom sig.

Under tiden tillbringade han ett lyckligt liv och byggde en familj, och år 2018 tog han äntligen det första steget: vid 92-års ålder bestämde han sig för att börja studera, han skrev in sig på skolan. Han kompletterade grundskolebetyget, och Nationens Utbildningsministerium - som uppskattade mannens beslutsamhet - gav honom ett särskilt erkännande. 

Advertisement
Carolina TV/Screenshot Youtube

Carolina TV/Screenshot Youtube

Men det är inte allt: Ignacio, 95 år gammal gick han ut gymnasiet och har inga planer på att sluta studera. Han planerar att genomföra studier relaterade till agronom, eftersom han alltid har älskat landsbygden och allt den har att erbjuda. Mannen sa i en intervju: "Jag började studera för att jag aldrig fullföljde grundskolan, det fanns ingen som uppmuntrade mig på den tiden att studera. Jag var säker på att det inte var så viktigt att gå i skolan, men många år senare insåg jag att det faktiskt var viktigt. Jag gillar att studera och jag tror inte att jag kommer att sluta med det i första taget. Jag kommer säkert att studera vidare i något ämne". 

Och när han berättar vidare om en typisk dag för honom, sa han: "jag sköter min trädgård endast på grund av min höga ålder men gör även andra jobb. Jag är murare, smed och snickare. Jag jobbar för min egen skull även om det kanske inte alltid blir så bra, men det spelar ingen roll för mig".

Och vi kan inte göra annat än önska att den här mannen ska förverkliga alla sina drömmar.

Advertisement