Hon blir avskedad för att hon hjälper en student som är i svårigheter

av Titti Carlberg

05 Mars 2022

Hon blir avskedad för att hon hjälper en student som är i svårigheter
Advertisement

Matsalar är en mötes- och umgängesplats för de flesta: de representerar, för arbetare och studenter, en stund av paus för att äta i lugn och ro, i väntan på att återuppta arbetet eller studierna. Bonnie Kimball hade arbetat i New Hampshire cafeterian under en lång tid, ungefär 4 år, och hon hade utvecklat ett band med studenterna: hon såg dem varje dag framför sig, med en bricka i händerna, och de blev som hennes barnbarn. Hon kunde därför inte låta bli att hjälpa en kille som var i svårigheter.

via NBC Boston

Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

En dag dök en av de unga grabbarna upp framför Bonnie, han kunde inte betala sin mat den dagen för han hade glömt sina pengar hemma. Istället för att neka honom att äta, sa kvinnan att han kunde betala nästa dag. Hennes överordnade uppskattade dock inte hennes initiativ så hon blev avskedad. Den ansvarige för matsalen hävdade att eftersom grabben inte betalade, så stämde inte summan som Bonnie hade rapporterat. Bonnie anklagades för att ha ljugit, trots att hon försäkrade att måltiden skulle bli betald.

Bonnie berättar: "Jag tycker att det skulle ha varit fel av mig att låta pojken gå hungrig, bara för att han hade glömt sina pengar hemma. Om han inte skulle ha betalat det dagen efter, skulle jag ta pengar från min ficka för att betala."

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

Kimballs berättelse har skapat ett stort eko, och både lokal och nationell press har rapporterat den på nyheterna, Det förekom till och med en lokal protest och många av hennes kollegor gav sitt stöd genom att säga upp sig. Det var många som uppskattade Bonnies ädla gest, och som skickade många jobberbjudanden till henne. 

I och med protesternas utbrott beslutade dock matsalen att återanställa henne med omedelbar verkan, men Bonnie accepterade inte utan beslöt sig för att utvärdera de många erbjudanden om jobb som hon hade fått, men hon försäkrade sina älskade studenter att hålla kontakten med dem.

Personer som utför en gest, som Bonnies ska belönas och inte straffas, och vi är säkra på att kvinnan kommer att få fler möjligheter att hjälpa personer som är i svårigheter.

Advertisement