Dessa tvillingar är födda på olika dagar, månader och år: en kvinnas märkliga och sällsynta födelse

av Titti Carlberg

04 Januari 2022

Dessa tvillingar är födda på olika dagar, månader och år: en kvinnas märkliga och sällsynta födelse
Advertisement

När vi tänker på ordet "tvillingar", är vår första tanke två personer som är födda praktiskt taget samtidigt, som delar mycket i livet, med början familjen, från de genetiska arven till dagen då de firar sin födelsedag. Ändå i det märkliga fallet med de två kaliforniska barnen som vi ska berätta om, är det inte riktigt så.

Skulle du någonsin kunna tro att tvillingar kan vara födda olika dagar, månader och år? Det är förvisso en sällsynt situation, men det kan inträffa. Bebisarna i fråga föddes faktiskt med några minuters skillnad: en minimal men avgörande skillnad med tanke på att den ena är född 2021 och den andra 2022!

via Natividad/Twitter

Advertisement

Den märkliga tvillingfödseln ägde rum i Kalifornien, på Navidad Medical Center i Salinas. Fatima Madrigal och Robert Trujillo, de nyblivna föräldrarna till en pojke och en flicka, och vi är ganska säkra på att du redan har förstått vad de har för födelsedatum. Flickebarnet, med namnet Aylin Yolanda, föddes under de första minuterna den 1 januari 2022, medan hennes tvillingbror Alfredo Antonio, föddes 15 minuter tidigare, det vill säga runt 23:45 den 31 december 2021.

Inte bara olika dagar alltså utan även olika månader och år. Enligt vad kliniken rapporterade, som tillkännagav den ovanliga händelsen på Twitter, är det "en chans på 2 millioner".

"Det är verkligen otroligt att de är tvillingar och firar olika födelsedagar - var kommentaren från den nyblivna mamman, Fatima - vi är verkligen förvånade och glada"

Advertisement
Bridget Coila/Flickr - Not the actual photo

Bridget Coila/Flickr - Not the actual photo

Det råder faktiskt ingen tvekan om att de två barnen, redan från födseln, bär med sig en sällsynt och minnesvärd egenskap, som gjorde dem kända direkt efter att de föddes. Deras historia har faktiskt redan gått runt på webben och har fångat många personers uppmärksamhet och fått många kommentarer. Det är väl nästan onödigt att komma ihåg att det band som skapas mellan tvillingar är väldigt speciellt, och i det här fallet blir det nog det ännu mer speciellt. 

Lycka och häpnad uttrycktes också av sjukhusets medicinska personal. "Det är en av de mest minnesvärda förlossningar i min karriär", sa Dr Ana Abril Arias. Även om liknande episoder har inträffat tidigare är det verkligen sällsynt att det händer och vi vill önska dessa kaliforniska tvillingar allt gott!

Advertisement