Hon kommer för sent till ombordstigningen och springer på landningsbanan för att stoppa planet

av Titti Carlberg

08 Januari 2022

Hon kommer för sent till ombordstigningen och springer på landningsbanan för att stoppa planet
Advertisement

Ett flygplan, ett tåg, en buss som man ska hinna med och minuterna är räknade, fast räknade på ett sätt som inte räcker till. Vem har aldrig råkat ut för det? Förmodligen har vi alla upplevt att någon gång varit försenade till en avresa.

Och av alla färdmedel är det för flyget som du verkligen bör vara i god tid för att ta. Incheckning som ska genomföras och olika kontroller tar faktiskt tid och det är nästan omöjligt att göra det på kort tid. 

Kvinnan som är huvudperson i vår artikel är medveten om det. Denna 53-åring ville inte acceptera att hon hade missat sitt flyg så hon försökte stoppa planet, hon tog sig igenom alla hinder och sprang ut på landningsbanan!

via Daily Mail

Advertisement

Vickie Meyers was arrested over the holiday weekend after reportedly running onto the tarmac at Sky Harbor because she was late for her flight and was trying to stop the plane.

Pubblicato da ABC15 Arizona su Martedì 28 dicembre 2021

När vi läser vissa berättelser kan vår första tanke vara att det inte kan vara sant, men i det här fallet var det faktiskt på riktigt. Platsen för den otroliga händelsen är Sky Harbour-flygplats i Phoenix, Arizona. Det var här som Vickie Meyers från St.Louis, Missouri, arresterades efter att ha försökt det omöjliga, vilket satte henne själv och andra personers liv i fara.

Enligt vad som erhållits från lokala medier och polisen, var Meyers tvungen att återvända hem från Phoenix, men när hon väl anlänt till flygplatsen var det försent för ombordstigning till det flyg som hon hade bokat via företaget Spirit Airlines. På planet satt alla utom hon som hade kommit försent till gaten.

Advertisement
Pilo9609/Wikimedia - Not the actual photo

Pilo9609/Wikimedia - Not the actual photo

Vid en sådan händelse skulle vem som helst, om än med ilska och besvikelse, ge upp. Vem som helst ja, men inte Vickie Meyers. Kvinnan bestämde sig för att prova att komma med på det flyget, till priset att gå ut på landningsbanan och dra till sig pilotens uppmärksamhet.

Så efter att ha hittat en nödutgång sprang Meyers ner för en trappa genom vilken hon nådde landningsbanan. Hon lyckades med detta utan att någon försökte stoppa henne.

Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Hennes bisarra försök att få pilotens uppmärksamhet slutade när teknikerna som befann sig på landningsbanan blockerade henne i väntan på polisens ankomst. 53-åringen arresterades och åtalades för intrång. Enligt andra rapporter som har dykt upp, verkar det som om Meyers var alkoholpåverkad och därför skulle ha agerat på ett så hänsynslöst sätt.

Visst utöver det faktum att det i sig är märkligt och till och med lite paradoxalt, får det oss att reflektera över det faktum att en person, som inte arbetar på flygplatsen, lyckas ta sig ut på landningsbanan, mitt framför näsan på ett plan, redo att starta.

Vad tycker du om den här historien?

Advertisement