Han erkänner att han spenderar 2.000 dollar i månaden på "lyxigt" vatten på flaska: kritiken regnar över honom

av Titti Carlberg

18 Mars 2022

Han erkänner att han spenderar 2.000 dollar i månaden på "lyxigt" vatten på flaska: kritiken regnar över honom
Advertisement

Vatten är en grundläggande nödvändighet och - även om det idag, tyvärr, inte är så självklart - bör det vara tillgängligt för alla, utan åtskillnad. Kan vatten bli en lyxvara med en orimlig kostnad? Den här användaren ger oss svaret på det: Ryan Dubs är en tiktoker och definierar sig själv som en "vattensnobb": han nöjer sig inte med att dricka vilket vatten som helst, och har berättat att han lägger 2 tusen dollar i månaden på sitt favoritvatten.

via ryandubs/TikTok

ryandubs/TikTok

ryandubs/TikTok

Ryan har nyligen publicerat en video, som snabbt blev populär, där han påstår att han spenderar 2.000 dollar i månaden på vatten. Det handlar om lyxvatten som levereras direkt till hans hem och som heter VOSS, och redan på företagets hemsida förstår vi dess positionering: det går att läsa formuleringen "lyxvatten"

Advertisement
ryandubs/TikTok

ryandubs/TikTok

I beskrivningen av produkten står det: "Voss kommer från Norges orörda miljö och är ett av de renaste och kristallklara vattnet i världen. Mellan klipporna och isen i södra norge ligger akviferen av VOSS, som tack vare den hundraåriga naturliga filtreringsprocessen, utan kontakt med luften eller andra föroreningar, har låg natriumhalt och nästan fri från mineraler, och den har en lätt och oefterhärmlig smak. Tack vare en innovativ och ikonisk design, har detta mycket rena artesiska vatten nått viktiga framgångar över hela världen bland de mest krävande konsumenterna och blivit många kändisars favorit."

ryandubs/TikTok

ryandubs/TikTok

Kort sagt, det är tydligt att VOSS inte är tillgängligt för alla: 12 flaskor på 80 cl kostar vardera cirka 68 dollar. Även om vattnet är avsett för en högkonsument allmänhet, är det verkligen etiskt korrekt att lägga så mycket pengar på dricksvatten?

Ryan får många förpackningar skickade till sig varje månad och han berättar att han har fyra kylskåp fulla med vatten: "Jag har alltid varit en snobb när det gäller dricksvatten och att många människor säkert tänker: 'vem bryr sig, det är ju bara vatten', men jag klarar bara inte av smaken på kranvattnet, jag kan inte dricka det.

Kommentarerna under Ryans video, som ni säkert kan föreställa er, var allt annat än positiva. Det finns de som är indigerade, de som hävdar att ett sådant val är förödmjukande och de som - åtrigen - har belyst en oroande situation och konstaterat att: "Jag är mållös, 1 av 3 personer har inte tillgång till dricksvatten och den här killen spenderar 2.000 dollar i månaden på det".

Advertisement