Den här 85-åriga kvinnan är den äldsta kroppsbyggaren i världen: "det är aldrig försent att börja" - Curioctopus.se
x
Den här 85-åriga kvinnan är den äldsta…
Varför gillar du inte dina selfie? Det finns en anledning, och psykologen berättar vilken Ett företag letar efter mänskliga ansikten att prägla på robotar: de betalar 250.000 € för de mest

Den här 85-åriga kvinnan är den äldsta kroppsbyggaren i världen: "det är aldrig försent att börja"

01 December 2021 • Av Titti Carlberg
12.949
Advertisement

Hur många gånger brukar vi sätta upp mål för oss själva för att överge dem efter en kort tid? Vi gör det i brist på tid eller framförallt i brist på viljestyrka. Var skulle vi vara idag om vi för flera år sedan började arbeta hårt för målet som vi hade satt upp? Dessa mycket vanliga frågor kan röra olika livsfärer, personliga eller arbetsrelaterade. Det vi ska berätta för er idag, lär oss att det aldrig är försent att börja med något nytt eller börja om med något som vi har övergett för länge sedan. Ernestine Shepard, en 85-årig kvinna, lär oss att det inte finns någon rätt ålder för att börja en förändring.


Ernestine började kämpa för sin dröm efter att hon hade passerat 50-års åldern: vem säger att åldern är ett hinder för förändring? Ernestine är idag en av de äldsta kroppsbyggarna i världen. Hon  föddes i Baltimore år 1936, och är idag 85 år. Hennes kronologiska ålder stämmer dock inte överens med hennes sinnestillstånd: kvinnan är en profesionell kroppsbyggare och än idag deltar hon i tävlingar och vinner över konkurrenter.

Men hennes kropp har inte alltid varit vad den är idag: tonad, tränad och frisk. I sin ungdom ägnade Ernestine sig aldrig konsekvent åt sport. Hon gillade faktiskt inte fysisk aktivitet, utan det var först efter att hon hade fyllt 56 år som hon bestämde sig för att ta över sitt liv och förändra det. Så tillsammans med sin syster bestämde hon sig för att komma i form. De två anmälde sig till en aerobickurs och blev så småningom mer och mer passionerade, såpass att de till och med började delta i tävlingar som proffs. År 2010 kom den första stora bedriften: Ernestine kom med i Guiness World Record Book som den äldsta kvinnliga kroppsbyggaren i världen. Hennes liv är idag radikalt annorlunda än för decennier sen: hon vaknar tidigt på morgonen, mediterar och joggar. Sedan tar hon sig till gymet för att träna och ser om sin kost.

Advertisement

Ernestine är idag en källa till motivation för många människor: det är aldrig försent att komma i form och att nå sina mål. Livet är faktiskt bara ett och bör levas fullt ut.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack