Mormodern vet inte hur man använder mobiltelefonen: hennes barnbarn skapar en illustrerad manual för videosamtal och meddelanden - Curioctopus.se
x
Mormodern vet inte hur man använder…
Vad händer med vår kropp när vi sover med en kudde mellan knäna Herrfrisyrer är också viktiga: dessa 16 videor av denna frisör bevisar det för oss

Mormodern vet inte hur man använder mobiltelefonen: hennes barnbarn skapar en illustrerad manual för videosamtal och meddelanden

22 November 2021 • Av Titti Carlberg
924
Advertisement

Många vet det väl: att bo långt borta från nära och kära är inte roligt. När man gör ett val att flytta flera mil från familjen och de närmaste, är det viktigt att hitta ett sätt att kommunicera enkelt, snabbt och effektivt.

När det gäller äldre personer kan detta bli komplicerat, med tanke på att inte alla har en bra relation till den teknik och verktyg vi har tillgängliga i dag, för att kunna vara uppkopplade hela tiden och på alla platser. En som vet något om det är Tabatha Gonzalez, den 21-åriga tjejen som är huvudperson i den här berättelsen, hon bestämde sig för att tackla avståndet som skiljer henne från hennes mormor på ett mycket speciellt sätt. Hon lyckades inte bara komma sin nära släkting lite närmare, utan hon gav henne också en användbar och praktisk gåva.


Vi vet: inte alla människor lyckas komma överens med teknik. Jämfört med unga människor, som har vuxit upp i nära kontakt med elektroniska apparater, är det svårare för de äldre att förstå dem och veta hur de ska använda dem. Mormodern till Tabatha Gonzalez, i denna mening, var inte ett dugg teknisk och med tanke på den gamla kvinnans betydelse för Tabatha bestämde den unga kvinnan sig för att hon skulle göra allt för att lära den äldre damen de mest grundläggande "reglerna" för att kunna använda sin första mobiltelefon.

Vad gjorde hon? Enkelt: hon skapade en illustrerad guide till mormodern, där hon förklarade hur telefonen fungerade och där hon inkluderade allt som behövs för att kunna ringa samtal och naturligtvis videosamtal. Efter att ha bott i 18 år i Mexiko med den gamla kvinnan, var det inte alls lätt för Tabatha att skiljas från henne och flytta till USA, men på detta sätt blev det lite lättare och mer smärtfritt.

Skicka meddelanden med WhatsApp, ringa, utföra ett videosamtal: i hennes illustrerade guide, med pilar, färger och stora tydliga skrifter, saknas ingenting. "Hon är som en andra mamma för mig - erkänner 21-åringen och syftade på sin mormor - hon är stark och kämpar alltid för att få det hon vill". Och med användningen av sin första mobiltelefon kommer Tabathas mormor inte att överträffas eftersom nu, tack vare sitt barnbarn, kommer hon säkert att kunna använda den för att kunna hålla kontakten med resten av familjen.

Advertisement

"Jag vill att min mormor ska kunna klara sig själv och inte behöva vara beroende av andra för att kunna komma i kontakt med mig eller utföra saker på mobiltelefonen", fortsatte tjejen när hon berättade om sitt tillgivna förhållande med den äldre kvinnan i hushållet. Hennes idé att skapa den illustrerade guiden gick omedelbart runt på nätet och väckte reaktioner och komplimanger från många webbanvändare. Det fanns faktiskt många som var riktigt entusiastiska över vad den unga kvinnan hade gjort åt sin mormor, och sa att de ville hämta inspiration från Tabatha för att hjälpa mor- och farföräldrar och även föräldrar att känna sig säkrare i användningen av tekniska enheter.

Hur klarar dina nära och kära detta? Vad tycker du om denna idé?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack