Ett kafé delar med sig av fotografier på röran som en mamma med ett barn skapade: kontroversen tänds - Curioctopus.se
x
Ett kafé delar med sig av fotografier…
Religiösa personer är mindre intelligenta än icke-troende: en studie berättar varför Hänger cigarettröken kvar i rummet? 5 knep för att få bort alla spår

Ett kafé delar med sig av fotografier på röran som en mamma med ett barn skapade: kontroversen tänds

24 November 2021 • Av Titti Carlberg
3.940
Advertisement

Det är inte så självklart att alla människor beter sig uppfostrat och med respekt för andras egendom: det vet vi mycket väl. Detta är inte överdrifter eller uppenbara fraser, utan tyvärr påståenden som, då och då, bekräftas av fakta som är allt annat än positiva, precis som de vi ska berätta om här.

Huvudpersonerna är en mamma, hennes 11 månader gamla baby och cafét där de var kunder. Den ansvariga arbetaren, efter att ha sett i vilket tillstånd kvinnan hade lämnat bordet där hon hade suttit med sitt barn, kunde inte hålla tillbaka sin besvikelse och beslutade att offentligt visa det som hade hänt och i praktiken delade åsikterna som andra personer uttryckte. Detta är vad som hade hänt:

via: The Sun

Ett riktigt "offentligt klagomål" som Corbys Tea Room i Ramsgate, Storbritannien, publicerade på Facebook, med massor av bilder, med hänvisning till mamman som hölls ansvarig för detta dåliga beteende.

"Även om vi välkomnar mammor och deras små barn - läser vi i inlägget - kan vi inte acceptera att de lämnar bordet på det här sättet utan att ha försökt i alla fall lite med att städa upp efter sig eller utan någon form av ursäkt, och när vi sedan sade det till henne svarade hon bara att hon aldrig mer tänkte komma tillbaka". Kort sagt: inte bara röran på platsen utan också förolämpningen av kvinnan som enligt de som jobbar där aldrig borde ha lämnat bordet under de förhållandena.

Faktum är att på bilderna kan man se tydliga matrester utspridda runt bordet, på det och under det, särskilt bredvid barnstolen. När inlägget lästes av systern till den av cafét anklagade kvinnan lät kritiken inte vänta på sig. "Detta är ett helt vidrigt beteende från en så kallad professionell anställd" skrev systern som blev allt hårdare i tonen.

"Det verkade inte vara några problem förrän hon betalade notan - fortsatte hon - men oroa dig inte, även om du offentligt sa till min syster att hon och hennes barn inte är välkomna tillbaka till ditt café, tvivlar jag på att de skulle vilja komma tillbaka efter denna äckliga uppvisning av din oprofessionella attityd".

Från det ögonblicket startade en rejäl debatt i inlägget. Hundratals kommentarer från webbanvändare, och det var inte alla som höll med caféets medarbetare. "En sådan så kallad röra är helt normalt när en 11 månaders baby äter - skrev en person - jag är förvånad över att den här mamman har blivit förlöjligad på detta sätt". Och fortsätter: "även om det är jobbigt så hör det till inom café och restaurangbranchen att personalen tar hand om städningen när kunden har betalat och gått".

Det fanns dock också de som tog ett starkt ställningstagande till förmån för den kaféansvariga. "Det är en katastrof, skulle du ha lämnat det sådär om du var hemma hos en vän? - skrev en användare - jag tvivlar starkt på det". Inlägget fick ett så stort följe att den kaféansvariga gjorde en offentlig ursäkt och sade att det inte var hennes avsikt att förolämpa någon, särkilt inte unga föräldrar och insisterade på att alla var välkomna till kaféet, men också på att kunderna skulle uppträda korrekt. "Jag har varken namngett eller skämt ut någon - skrev hon i inlägget - mina fotografier identifierar ingen, jag la upp dem för att visa oordningen som hade lämnats på bordet".

Vad tycker du om denna händelse? Gjorde den kaféansvariga rätt att dela sin frustration eller överdrev hon?

Tags: WtfAbsurtBerättelser
Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack