En influenser poserar framför sin fars kista: bilderna som har gjort webbanvändare förbannade

av Titti Carlberg

30 Oktober 2021

En influenser poserar framför sin fars kista: bilderna som har gjort webbanvändare förbannade
Advertisement

Varje person har sitt sätt att hantera smärta: det finns de som föredrar att ta hand om sin smärta i ensamhet och det finns de som känner sig lättade över att dela den med andra. I det här fallet finns det inget rätt eller fel. Denna influenser har dock varit föremål för mycket kritik, och det är inte så svårt att förstå varför: även om vi lever i sociala mediers tidsålder och vi tenderar att dela många aspekter av vårt liv, finns det händelser som - för integritet och respekt - bör förbli privata. Takt, delikatess och diskretion: Jayne Rivera, med sina foton, bevisade motsatsen.

Sky News/Facebook

Jayne Rivera är 20 år gammal: hon är en modell, en tiktoker och en välkänd influenser från Florida. Hon upplevde en smärtsam och känslig tid då hon förlorade sin far, bara 56 år gammal. På begravningsdagen bestämde sig dock modellen för att knäppa foton: foton tagna framför den öppna kistan där hennes far låg. På vissa bilder antyder hon ett leende och på andra håller hon händerna knäppta som i ett tecken på att hon håller på att be. Hon publicerade dessa foton på Instagram och bildtexten löd: "En fjäril har flugit iväg. Vila i frid pappa, du var min bästa vän". Med publiceringen av korten kom den första kritiken omedelbart: hon utförde en handling av mycket dålig smak.

Advertisement

jayne_riverra/instagram

Kommentarerna lät inte vänta på sig: det finns de som skrev att hon borde skämmas och de som sa åt henne att reflektera ordentligt över vad hon hade gjort. Instagramanvändarna tolkade hennes gest som brist på respekt för sin far och att det bara var ett skådespel att hon led över hans bortgång. Även fast hon följs av tusentals personer borde hon ha låtit den stunden förbli privat, Efter stormen som bröt ut på de sociala medierna raderade Instagram hennes konto, förmodligen efter en rapport från en användare. Jayne kände ett behov av att förklara sin ståndpunkt.

Not the actual photo - El solitas/Unsplash

Not the actual photo - El solitas/Unsplash

Hon sa:

"Jag förstår att bilderna har tagits emot negativt, men jag hade bara de bästa avsikterna med dem, vilket min pappa skulle ha godkänt. Alla hanterar smärtan av att förlora en älskad på sitt eget sätt. På mitt sätt deltog pappa i ceremonin som om han stod bredvid mig och poserade, på samma sätt som han har gjort många gånger i sitt liv. Jag skäms absolut inte för bilderna som jag har publicerat".

Advertisement