Vid 7-års ålder talar detta barn 5 språk och har en högre IQ än Einstein och Stephen Hawking

av Titti Carlberg

30 Oktober 2021

Vid 7-års ålder talar detta barn 5 språk och har en högre IQ än Einstein och Stephen Hawking
Advertisement

Fem språk, en intelligenskvot som är högre än den för Albert Einstein och Stephen Hawking, alfabetet kunde han redan vid ett års ålder och ord med full betydelse uttalades redan vid tre månader. Nej, vi beskriver inte vårat ideal om ett underbarn, utan den rena verkligheten hos Leo Gomez-Franqueira, ett barn, som vilket annat barn som helst, men som vid bara sju års är ett verkligt fenomen.

Ovan har vi listat några av hans förmågor: för att till fullo förstå hur speciellt detta lilla geni är, är det verkligen intressant att lära känna honom närmare. Det är ingen slump att han, trots sin mycket unga ålder, redan har blivit inbjuden att gå med i Mensa, den internationella sammanslutningen som inkluderar de som tillhör de 2% av världens befolkning med hög intelligenskvot.

via My London News

Leo_Franky/Youtube

Leo_Franky/Youtube

Spanska Leo är ett riktigt underbarn, så pass mycket att hans extraordinära intelligens redan har varit föremål för psykologiska studier. Redan när han var några månader gammal, svär föräldrarna Inaki och Teraesa, att de visste att han var speciell. Vid tre månader kunde han, enligt vad de säger, uttala ordet "pappa", vid sex månader kunde han stå själv utan stöd, och när han var 11 månader gammal kunde han hela alfabetet.

Även om det kan tyckas konstigt, verkar det som att de underverk Leos föräldrar berättar är sanna. Det är ingen slump att hans intelligens under de följande åren började förvåna fler och fler människor och övertygade dem om att han verkligen hade en unik gåva. Inte bara för att han snart lärde sig andra språk förutom sitt eget, och inte bara det att han kan fem språk flytande utan han spelar också många musikinstrument, varav två av dem är piano och cello.

Advertisement
Leo_Franky/Youtube

Leo_Franky/Youtube

"När han var liten kunde Leo också känna igen världens alla flaggor, en efter en: då förstod vi att han var speciell" kommenterade hans mamma Teresa. Men det är inte allt. Den lille spelar fotboll, golf och tennis, han älskar Kung-Fu och vill alltid prova nya saker. De psykologiska utvärderingar som föräldrarna har utsatt honom för är tydliga: han har högre intelligenskvot än Albert Einstein och Stephen hawking.

Leo_Franky/Youtube

Leo_Franky/Youtube

Barnet är mycket känt på webben, efter att han har publicerat en serie videor på sin YouTube-kanal, och efter att Mensa bjöd in honom att bli medlem. "Det är som att ha tre barn i ett - säger föräldrarna - man måste hela tiden hålla honom sysselsatt, stimulerad, road och motiverad". Trots detta hävdar Teresa och Inaki att Leo lyckligtvis också beter sig som vilket barn som helst i hans ålder.

Mensa.org

Mensa.org

"Även om han är mycket intelligent, är han ofta väldigt barnslig, vilket är helt rätt för ett barn i hans ålder, och han älskar att leka med sina kamrater" säger de. Det är inte lätt för honom att hitta något som intresserar honom mer än något annat, med tanke på mångfalden av hobbyer och passioner som redan vid sju års ålder fyller hans liv. Men en sak är säker: med den intelligensen kommer detta barn att verkligen kunna göra vad han vill i livet, och vem vet om han en dag kommer att bli känd för något stort!

Advertisement