Vid 34 och 35 års ålder är de bland de yngsta morföräldrarna i Storbritannien: "de misstar ofta vårt barnbarn för vår dotter"

av Titti Carlberg

31 Oktober 2021

Vid 34 och 35 års ålder är de bland de yngsta morföräldrarna i Storbritannien: "de misstar ofta vårt barnbarn för vår dotter"
Advertisement

Den som träffar Richard och Jenni Medlam på gatan skulle aldrig kunna tro att det 30-åriga par har barnbarn. Ändå är det precis så: vid endast 35 respektive 34 år gamla är de redan morföräldrar, och av denna anledning har deras historia gjort dem mycket välkända, inte bara i sitt hemland Storbritannien, utan också i resten av världen.

Så mycket att de två kallar sig "Storbritanniens två yngsta morföräldrar". Även om vi av uppenbara skäl inte kan vara säkra på detta rekord, så är paret Medlam helt säkert bland paren med denna egenskap. Är du redo att lära känna dem lite närmare?

via Mirror

Jenni Medlam y su esposo Richard, de 33 y 35 años respectivamente, se convierten en los abuelos más jóvenes de Reino Unido

Pubblicato da Cuatro su Mercoledì 6 ottobre 2021

"När vi tar ut vårt barnbarn på promenad blir alla människor vi möter mållösa, när de får veta att vi är hennes morföräldrar", berättar Jenni och Richard. Det är faktiskt inte så svårt att missta barnet för deras dotter, vid deras ålder skulle det vara fullt normalt.

Jenni, nu 34 år gammal, blev gravid med deras dotter Charmaine när hon bara var 16 år. Fast besluten att fortsätta med graviditeten kunde hon idag inte vara mer nöjd över sitt val. Hennes man Richard, trots allt, stöttade henne hela tiden, tills de tillsammans skapade detta rekord och blev de, de otroliga 30 åriga morföräldrar de är nu.

 

Advertisement

"De flesta tor att vi skojar - fortsätter paret att berätta - och det är inte så svårt att förstå varför: vi är trots allt bara i trettioårsåldern och det är ganska uppenbart varför alla tror att vårt barnbarn egentligen är vår dotter". Precis som det inte alls är så svårt att föreställa sig häpnaden som Jenni kände när dottern Charmaine meddelade att hon väntade barn. En väldigt oväntad nyhet som föräldrarna tog emot på bästa sätt. Faktum är att den unga mormodern erbjöd allt sitt stöd till sin dotter som, precis som hon själv hade blivit, skulle bli tonårsmamma.

Rich Medlam/Facebook

Rich Medlam/Facebook

"Att vara så unga morföräldrar innebär att ha mer tid till att ta hand om famijenfortsätter Richard och Jenni, som idag inte kan vara lyckligare - vi kanske till och med hinner få barnbarnsbarn!".

"Jag visste precis hur Charmaine kände sig när hon berättade för mig att hon var gravid - säger Jenni - men jag svarade bara att det är hennes kropp och hennes val, jag sa att vi skulle acceptera vilket beslut hon än tog". Så när lilla Isla kom till världen bestämde hon och Richard att de alla skulle bo under samma tak, tillsammans med deras andra två barn, 10 och 13 år gamla. En vardag som, som de själva erkänner, har fört dem ännu mer samman, och som är det praktiska beviset på att alla stereotyper om unga mammor måste motverkas.

Rich Medlam/Facebook

Rich Medlam/Facebook

"Man kan fortfarande njuta av livet och få allt man vill även om man får ett barn när man är ung - säger mormodern - det är jag beviset på". Det är inte varje dag man träffar en sådan här familj: vad tycker ni?

Advertisement