"Sätt mig i fängelse, jag tål inte min fru längre": en mans begäran om att bli arresterad

av Titti Carlberg

27 Oktober 2021

"Sätt mig i fängelse, jag tål inte min fru längre": en mans begäran om att bli arresterad
Advertisement

När huvudpersonen i vår berättelse presenterade sig hos polisen och bad, utan alltför många ord, att få bli tagen till fängelse på grund av sina äktenskapliga problem, trodde agenterna att han skämtade. Ja, vem skulle någonsin be om en sådan sak?

Hemsituationen, för mannen i fråga, hade blivit så outhärdlig att den fick honom att ställa en sådan förfrågan. Bättre att sitta i fängelse än att fortsätta dag efter dag att gräla med sin fru, tyckte han, och med tanke på att han satt i husarrest bad han polisen att uttryckligen ta honom till fängelset i stället.

via The Straits Times

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Detta hände i Italien, i Rom, och fången som fick folk att prata om honom på grund av hans speciella begäran är en 30-årig albansk medborgare. Det händer verkligen inte varje dag att någon ber om en sådan sak: i själva verket är det att hamna i fängelse inte precis något man strävar efter, särskilt inte om man har haft turen att kunna avtjäna sitt straff i husarrest.

I det här fallet blev det dock annorlunda. När han lämnade hemmet gick han direkt till Carabineri-kasernen och sa till militären som var i tjänst bakom disken "jag orkar inte mer, sätt mig i fängelse".

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

"Mitt liv hemma har blivit ett helvete - rättfärdigar han sig - jag orkar inte mer, jag vill i fängelse". Detta är hans ord som rapporterades av den italienska militärpolisen när de berättade om det märkliga fallet för pressen. "Han klarade inte längre av den påtvingade samexistensen med sin fru - sa en talesman för polisen - han var trött på situationen, föredrog att fly och spontant komma hit och be oss om att sätta honom bakom galler".

En begäran, hans, som polisen inte kunde ignorera, med tanke på att mannen i själva verket hade rymt från sitt hem då han satt i husarrest. Så han greps omedelbart, följt av anklagelserna för vad han hade gjort och blev flyttad till fängelset. Uppdraget fullbordat, kan man säga, reflekterande med ett leende över en situation som verkligen är paradoxal. Vi vet inte de exakta orsakerna som fick fången att gå så långt, men vi hoppas verkligen att saker och ting, för honom och hans fru, kommer att lösas till det bästa, nu när de har ett påtvingat avstånd.

Advertisement