Hur görs reklamen för mat? En redigerare visar oss bakom kulisserna (+VIDEO)

av Titti Carlberg

24 Oktober 2021

Hur görs reklamen för mat? En redigerare visar oss bakom kulisserna (+VIDEO)
Advertisement

Har du också undrat hur videor och bilder på maten som vi ser i annonserna är gjorda? Alla vi, som tittar på ett foto av en smörgås och beställer samma produkt, har märkt skillnaden mellan hur den ser ut på fotot och hur den ser ut i verkligheten. Det är inget konstigt eller oförklarligt med det: reklamen ska få produkten att framstå på bästa sätt även om risken är att visuellt lura dem som tittar på annonsen. Hur är det möjligt att smörgåsskivorna är så perfekta? Hur kan det vara möjligt att färgen på paprikan är så skinande. En bildredigerare tar oss på en tur bakom kulisserna för mat reklam.

via stevegiralt/Instagram

stevegiralt/Instagram

Steve Giralt är en filmskapare och bildingenjör från New York: han använder sina kreativa och manuella färdigheter för att få maten som visas i annonser att framstå som frestande och goda för potentiella kunder. Mannen delar några av sina verk på Instagram: från förverkligandet - fasen där han använder tekniska verktyg och mycket enkla objekt - till det slutgiltiga verket. Vi är vana vid att se annonsen klar, tryckt på en reklamskylt eller sändas på tv. Vi är dock inte vana vid att se bakom kulisserna och komplexiteten i det som ligger bakom.

Advertisement

stevegiralt/Instagram

Steves jobb är just detta: att förvandla enkla tacos till en oemotståndlig produkt. I en video ser vi hur reklam för en smörgås görs: varje lager hängs upp tack vare användningen av en enkelt snöre. Varje snöre delas sedan, medan en kamera fångar varje sekund: Så, nästan som genom magi, tar smörgåsen form i vart och ett av sina lager. I en annan video ser vi hur det faller ner tacos från ovan och hamnar, med en snurrande, nästan hypnotisk effekt, i sin förpackning. Steve publicerar sina magiska trick och lämnar hundratusentals följare förvånade, som aldrig slutar att titta på hans skapelser.

stevegiralt/Instagram

Det råder ingen tvekan: New York-regissören är verkligen väldigt bra på att göra reklam för mat. Ett bevis på det är alla kommentarer som han får från sina följare, som omedelbart vill ta sig en tugga på smörgåsen eller mumsa på de där gyllene och krispiga tacos som de ser på en bild. Vi är ganska säkra på att du också, efter att ha sett Steves verk, kommer att titta på annonserna på ett helt nytt sätt nu: kanske du försöker hitta roboten som är ansvarig för specialeffekterna men som tyvärr är gömd i efterproduktionen.

Advertisement