Parkerar av misstag på en privat uppfartsväg: husägaren blockerar bilen och ber om pengar för att släppa den

av Titti Carlberg

18 Oktober 2021

Parkerar av misstag på en privat uppfartsväg: husägaren blockerar bilen och ber om pengar för att släppa den
Advertisement

Hur många konflikter och hur många problem kan en parkering orsaka? Definitivt inte ett fåtal, att döma av alla avsnitt vi bevittnar i vårt dagliga liv, eller som vi läser om och berättar. Det vi ska berätta för er är verkligen märkligt och härstammar från en situation som skulle ha kunnat lösas utan alltför många problem men som av olika anledningar har blivit ett riktigt "fall" för alla inblandade.

En bil som av misstag lämnades på den privata uppfarten till ett hus i England, gav faktiskt upphov till en tvist som fick stor resonans och väckte debatter, positioner, konflikter och reflektioner från folkets sida. Ägarna till det "invaderade" huset konfiskerade praktiskt taget bilen och bad ägaren av den att betala dem ett slags böter för att släppa den. Låter detta korrekt? Enligt myndigheterna, ja. Låt oss se i detalj vad som hände.

via Daily Mail

Police say it's perfectly legal!

Pubblicato da Daily Mail su Mercoledì 13 ottobre 2021

När Barry Newtown och Zoe Hameston, som bor i Haltwhistle i Northumberland, såg den blåa Peugeot parkerad på deras uppfart, blev de inte så glada. För dem var det en invasion av ett privat område, vilket de inte gillade. Ingen dök upp på en lång stund för att sätta sig i bilen och köra därifrån, så därför bestämde de sig för att vända sig till sociala nätverk för att få hjälp.

Via Facebook försökte de spåra den okända föraren och insisterade på att cabrioleten skulle flyttas från deras uppfart. Då de inte fick något tillfredsställande svar och inte alls tyckte om att bilen stod där, bstämde de sig för att ta saken i egna händer, på sitt eget sätt.

 

Advertisement
Public domain pictures - Not the actual photo

Public domain pictures - Not the actual photo

Efter att ha blockerat den främmande Peugeoten med sina fordon tyckte de att frisläppandet av den skulle kosta dess ägare 100 pund, eftersom den stod parkerad på privat mark. "Den som har lämnat den här bilen på vår uppfart ska vänligen köra bort den inom de närmaste 30 minuterna annars ser vi till att göra det själv", kan man läsa i inlägget av Zoe Hameston.

När tidsfristen på en halvtimme hade gått blockerade de Peugeoten och tillade i inlägget: "nu är du blockerad, att köra härifrån kommer att kosta dig 100 pund, vi ber dig betala kontant för vi accepterar varken kort eller check". Enligt vad som har framkommit hade ägaren parkerad där av misstag, som offer för en funktionsstörning i en parkeringsapp som heter JustPark. Han hade bokat en parkering via den, och trodde därför att han ställde bilen på rätt ställe.

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

När bilägaren kom för att hämta bilen, upptäckte han att den var blockerade. Polisen ingrep också och förklarade att markägarens val att blockera bilen var helt legitimt. "De har inte begått något brott" var agenternas kommentar. Bilisten blev tvungen att betala "lösensumman" för att kunna köra därifrån trots att det var JustPark som hade gjort fel. Hela historien utvecklades också live på sociala medier, där folk bidrog genom att säga sin åsikt och dela upp sig i motsatta positioner.

Det fanns de som kritiserade bilägaren, för att han hade lämnat den på privat mark, men också de som, mot bakgrund av felet som JustPark hade begått, kritiserade parets beslut, vilket enligt dem slog ner på "ett oskyldigt offer". Parkeringsbolaget bad om ursäkt för besväret, men mannen kunde inte göra annat än att betala 100 pund för att få åka därifrån. "Detta är en fråga som polisen inte kan ta ställning till" sa poliserna "om bilägaren önskar kan han ta det till domstol för att få tillbaka sina pengar".

geograph.org.uk - Not the actual photo

geograph.org.uk - Not the actual photo

Lyckligtvis så verkar det som att åtminstone bokningen för den parkeringen har åtrbetalats till honom av JustPark. "Kidnappningen" av Peugeoten har ialla fall väckt ett verkligt fall, vars utveckling är okänd. En sak är dock säker: det är viktigt att vara uppmärksam var man parkerar! Vad tycker ni om den här historien?

Advertisement