Steve Jobs dotter kommer inte att få ärva: hennes mamma vill inte att hon ska bli rik på det sättet

av Titti Carlberg

16 Oktober 2021

Steve Jobs dotter kommer inte att få ärva: hennes mamma vill inte att hon ska bli rik på det sättet
Advertisement

Alla vet vi vem Steve Jobs var, medgrundare och VD för ett av de största teknikföretagen, Apple. Vid hans bortgång - 2011 - värderades hans tillgångar till 10,2 miljarder dollar. Även om vi vet mycket om multimiljardärföretagarens framgångar och prestationer, vet vi inte så mycket om detaljerna i hans privatliv. Vi vet dock att Steve lämnade sitt arv till sin fru Laurene Powell-Jobs; ett arv som inte gick till hans 4 barn, eller åtminstone inte helt.

via thesouthafrican

Matthew Yohe/Wikipedia

Matthew Yohe/Wikipedia

Steve Jobs tillgångar, med tanke på aktierna, har säkert ökat: vi talar om en siffra som är runt 22 miljarder dollar. Det som dock väcker stor uppståndelse är det faktum att Steve Jobs förmögenhet inte kommer att ärvas av hans barn. Hustrun som, då stödd av sin man, hävdade att hon inte trodde på ärvd rikedom, och att de 4 barnen alltid har varit medvetna om det. Efter förlusten av hennes man, grundade Laurene Powell ett investeringsbolag för att bidra till social förändring och är aktivt engagerad inom utbildning, invandring och social rättvisa. Steve och Laurens äldsta dotter, Lisa erkänner dock att hon och hennes syskon fick ett arv på cirka en miljon dollar, men inget annat av resten av dödsboet. Det verkar dock inte som att den yngsta dottern Eve, fick samma behandling. Laurene har sagt "om jag lever tillräckligt länge kommer detta arv att tillföra mig".

Advertisement

evecjobs/Instagram

Detta innebär att barnen, för att leva ett bekvämt liv, måste engagera sig och lita på sin egen styrka. Men för den yngsta dottern, 23-åriga Eve verkar inte arvsfrågan vara av vikt. Hon är aktivt engagerad i sociala frågor, brinner för mode och att rida; hon deltog på modeveckan i Paris och delar med sig av sina passioner på de sociala nätverken. Medveten om det beslut som fattades av hennes föräldrar, har hon nu - med stöd av sin mor - beslutat att bygga sig en framtid genom att studera på Stanford University.

evecjobs/Instagram

Hennes far grundade ett imperium och hennes mor ärvde en otroligt hög summa, men den undervisning hon fick är klar och tydlig: hon kan inte räkna med sin faders tillgångar och, om hon vill ett lugnt och tryggt liv, måste hon sträva efter det med egen kraft.

Advertisement