Mamman köper bara neutralt färgade kläder till sim dotter men svärmodern bestämmer sig för att klä henne i rosa

av Titti Carlberg

24 Oktober 2021

Mamman köper bara neutralt färgade kläder till sim dotter men svärmodern bestämmer sig för att klä henne i rosa
Advertisement

Rapporten mellan svärmor och svärdotter är inte alltid den bästa. När ett barn är på väg finns det många svärmödrar som försöker tvinga sig på de nyblivna mödrarna, för att kunna knyta an till sin sonson eller sondotter. Det var vad som hände även i det här fallet, där en kvinna berättar på nätet hur hennes svärmor - när hon hade fått reda på att det var en liten flicka på väg - köpte en hel uppsättning rosa kläder till den lilla.

Hon trodde förstås att det skulle bli en trevlig överraskning, men den nyblivna mamman uppfattade denna gest som ett påtvingande, eftersom hon ville bestämma vad dottern skulle ha för slags kläder.

via reddit

Not the actual photo - MiguelRPerez/Pixabay

Not the actual photo - MiguelRPerez/Pixabay

"Vi ville inte avslöja könet på vårt ofödda barn för alla" berättar den nyblivna mamman på sociala medier "men min svärmor tjatade väldigt mycket så - till slut - gav vi upp och berättade för henne: en flicka!

"Dagen efter, fortsätter hon att berätta, kom min svärmor hem till oss med femton påsar bebiskläder, alla rosa till färgen. Jag är säker på att hennes avsikter var goda, men på detta sätt kände jag hennes närvaro invadera mitt innersta".

"Jag hade velat välja själv hur jag ska klä min dotter, med vilka färger och vilken sorts kläder...åtminstone så länge hon är liten", avslutade den irriterade mamman. Det värsta ögonblicket var när svärmodern anslöt sig via Skype för att se kvinnans reaktion, så svärdottern var tvungen att fejka överraskning för varje påse hon öppnade. Säkert en pinsam situation för den som inte gillar att bli manipulerad och är självständig till sin natur.

Advertisement
Not the actual photo - Sharron/Flickr

Not the actual photo - Sharron/Flickr

Internetanvändarna delade upp sig i två läger när de läste vad som hade hänt. Å ena sidan skällde de ut den nyblivna mamman och påpekade vilken tur hon hade som hade en sådan omtänksam svärmor. Det är inte alla nyblivna mammor som får en hel garderob med kläder av sin svärmor innan babyn är född.

Men andra personer var inte av samma åsikt och var mer på hennes sida "En bra svärmors uppgift bör alltid vara att ge råd utan att någonsin invadera på svärdotterns intima utrymmeskriver en tjej "Besluten ska alltid och endast tas av modern till barnet, inom vilket område som helst. Din mans mamma borde ha gjort sig tillgänglig för dina önskemål och inte bli påtvingad hennes smak, hennes kläder och hennes pengar" avslutade internetanvändaren.

I allt detta nämns aldrig den nyblivna pappan. "Min man var inte till stor hjälp, säger kvinnan, men han bad åtminstone sin mamma att vänta på mitt samtycke innan hon gör några fler köp till oss, det är inte mycket men det var i alla fall ett litet steg till mitt försvar". Kort sagt så kan familjerelationer bli komplicerade när det föds ett barn. Vad tycker du om detta? Håller du med om den här mammans utbrott och reaktion?

Advertisement