Det har setts en skåpbil uppe på ett tak: ingen kan förklara hur den hamnade där

av Titti Carlberg

16 Oktober 2021

Det har setts en skåpbil uppe på ett tak: ingen kan förklara hur den hamnade där
Advertisement

De morgontidiga pendlarna som var på väg till jobbet kunde inte tro sina ögon: en vit skåpbil stod "parkerad" på taket av en busshållplats. Detta hände i Frankrike, i kommunen Plounéventer i Finestre.

Hur kunde det vara möjligt? Vem hade lyckats få dit skåpbilen? Ingen kunde ge något svar och mysteriet blev djupare när polisen sa att inte de heller visste någonting. Det kan ju bara vara ett otroligt lyckat skämt!

via Le Nouvelle République/Facebook

Gendafrmerie du Finistère Facebook

Gendafrmerie du Finistère Facebook

Som varje morgon har invånarna i Plounéventer - en liten fransk stad i Bretagne - gått hemifrån för att åka till sina arbeten. De visste dock inte att ett mycket speciellt skådespel väntade på dem: en vit skåpbil som stod parkerad på taket till en busshållsplats. Ja, ni läste rätt: en parkering gjord av en marsinvånare eller en superhjälte!

Fordonet hade stått parkerad, som alltid, på torget, intill kyrkan och dess ägare säger sig vara lika förvånad som alla andra. Med tanke på det märkliga som hade hänt, saknades det inte personer som fotade skåpbilen och delade bilderna på sociala medier. Och som väntat, dröjde det inte lång stund innan bilderna blev virala, överraskade och roade många personer.

Även de elever som var på väg till skolan missade verkligen inte tillfället att förvåna sina vänner på de sociala medierna, liksom några turister som passerade det bretonska landskapet. Ett stort intresse för vad som med all sannolikhet är ett väldigt lyckat skämt. 

Orsakerna till denna märkliga handling är inte kända, precis som det inte är känt var någonstans ifrån lyftkranen som använts för att lyfta upp bilen på taket. Kort sagt, allt är höljt i mystik. Ett mysterium som inte ens den lokala polisen har kunnat lösa.

Advertisement

Le Nouvelle République/Facebook

"Det är förvisso en inte alltför genomtänkt idé av en grupp ungdomar, sa en av poliserna "denna gång har de överskridit gränsen för vad som kan vara ett skämt. Självklart kommer vi att arbeta hårt för att lösa detta, för med tanke på den framgång som de har haft med detta skämt, vill vi inte att det dyker upp någon som härmar det. För i så fall kommer vi bli tvungna att lyfta ner bilar från busshålsplatsernas tak varje måndagmorgon"

Undersökningarna syftar nu till att hitta kranen eller gaffeltrucken som har lyft upp denna Peugeot på taket. Det är inga arbeten på gång där det behövs någon lyftutrustning, vilket gör sökningen ännu mer komplex. Samtidigt har den "flygande parkeringen" fått väldigt många personer att skratta i norra Frankrike. Med tanke på avsnittets handling, kan vi kanske säga att den kanske har "flygit iväg"!

 

Advertisement