En farmor ger sitt barnbarn veckopeng men upptäcker att svärdottern tar pengarna

av Titti Carlberg

12 Oktober 2021

En farmor ger sitt barnbarn veckopeng men upptäcker att svärdottern tar pengarna
Advertisement

Mor- och farföräldrar gör sitt yttersta för att skämma bort barnbarnen. De lägger åt sidan sina egna behov för att få se barnbarnen le, kanske genom att ge en leksak eller lite pengar. Historien som vi ska berätta för er har upprört många webbanvändare: en farmor upptäcker att hennes svärdotter stjäl pengarna som hon ger till sitt barnbarn. En eländig, sorglig och felaktig gest. Alla veckopengar som farmodern gav med kärlek och hopp om att barnet skulle spara till något som hon kanske ville köpa i framtiden, allt hamnade i den lilla flickans mammas ficka. Den äldre damen upprörd över sin svärdotters beteende, bestämde sig för att kontakta en advokat.

via reddit

pexels

pexels

Kvinnan berättar: "Jag är inte särskilt rik, men jag har en summa pengar och jag har lagt undan mycket pengar till min sondotter, för att hon ska kunna gå på universitet eller köpa sig en bostad om hon bestämmer sig för att inte börja på universitet. Varje år till jul och till hennes födelsedag under de senaste 8 åren har jag gett henne cirka 800 dollar som hon kan spendera efter eget behag. Hon är nu 15 år gammal". Farmodern gav pengarna till svärdottern som lovade att lägga undan dem för sin dotter eller använda dem för att "skämma bort" flickan lite. Men hon ljög: mamman till barnet tog alla pengarna för att spendera dem på sig själv, utan att sätta in dem på det konto som var avsett för dottern.

Advertisement
Not the actual photo - sergiu valena/Unsplash

Not the actual photo - sergiu valena/Unsplash

Den upprörda farmodern avreagerade sig på Reddit: "Jag var rasande, inte bara över pengarna som var till mitt barnbarn att använda efter eget behag, utan för att pengarna användes av någon som jag inte var speciellt förtjust i och för att mitt barnbarn försummades när hon kunde ha köpt något användbart till henne. Jag sa till henne att hon måste återbetala mig alla pengar innan årets slut, annars skulle jag kontakta min advokat". Det går faktiskt att föreställa sig farmoderns ilska som kände sig lurad av svärdottern som de senaste 5 åren har samlat in en stor summa pengar. Farmodern undrade om hon hade rätt att överväga rättsliga åtgärder eller om hon - istället - var för hård mot sin svärdotter. Redditanvändarna svarar: avtalen var tydliga och barnets mamma borde ha lagt undan pengarna för dotterns räkning och absolut inte använda dem för sig själv.

Advertisement