Denna 38-åriga kvinna berättar om vad det innebär att vara mamma till 12 barn

av Titti Carlberg

12 Oktober 2021

Denna 38-åriga kvinna berättar om vad det innebär att vara mamma till 12 barn
Advertisement

Att ha en stor familj är många människors dröm: vissa par lyckas få det att hända, andra kämpar för det utan att lyckas. Att få många barn är en fysisk mental och ett - en aspekt som inte ska underskattas - ekonomiskt engagemang. För många familjer är det svårt att tillgodose två barns behov: kan du då föreställa dig att ta hand om 12 barnCourtney och Chris Rogers har 11 barn och väntar med spänning sitt tolfte. Kvinnan berättar vad det innebär att vara mamma till 12 stycken barn, är du nyfiken på det?

via dailymail

littlehouseinthehighdesert/Instagram

Courtney har fött 11 barn under en period av 10 år, och vid 38-års ålder väntar hon sitt tolvte barn och de hoppas att det blir en tjej. I så fall skulle de ha 6 killar och 6 tjejer. Kommer det att vara deras sista barn? Ja, förmodligen så blir det så, även om kvinnan älskar att ha en stor familj. En undrade detalj om denna stora familj gäller namnen: Courtney och Chris har bestämt sig för att ge alla barnen namn som börjar på "C". Att uppfostra alla dessa barn, trots att de är en enorm glädje, är inte lätt: Courtney är hemmafru och Chris är pastor. De bor i Santa Fe, New Mexiko, och det råder ingen brist på problem.

Advertisement

littlehouseinthehighdesert/Instagram

Courtney säger att hon spenderar cirka 1200$ i månaden på matinköp och att huset börjar kännas för litet. Familjen bor på landsbygden i nära kontakt med naturen: de odlar grönsaker och föder upp djur. De är inte ekonomiskt rika och lyckas inte alltid uppfylla barnens krav, även om de försöker göra allt för att barnen inte ska behöva sakna något: barnen bär begagnade kläder och studerar hemma; varje år åker de på semester i deras stora skåpbil. Kvinnan laddar 3 maskiner tvätt om dagen, och hela familjen hjälper henne att förbereda lunch och middagsmålen. Att ha gått igenom så många graviditeter har inte varit något problem för Courtney eftersom hon älskar att vara gravid. Hon beklagar dock att hon har fått mycket kritik, särskilt på webben. Hon säger: "Jag har kritiserats för att jag har fött många barn på kort tid, men jag tar hand om mig själv och mina barn" hon fortsätter "folk som frågar mig hur jag hinner ge alla mina barn den uppmärksamhet som krävs, är vanligtvis de som skickar bort sina barn till skolor. Jag förstår inte deras logi när det är jag som är med mina barn 24 timmar om dygnet". Kan du föreställa dig hur tufft det är?

Advertisement