En kvinna klarar äntligen det praktiska körkortsprovet efter att ha försökt i 27 år

av Titti Carlberg

11 Oktober 2021

En kvinna klarar äntligen det praktiska körkortsprovet efter att ha försökt i 27 år
Advertisement

Uthållighet är en stor dygd, liksom tålamod. Att ge upp vid de första svårigheterna behöver inte vara ett alternativ. De som har ett mål måste sträva efter att uppnå det och inte sitta still och vänta på att det ska ske ett mirakel. Denna kvinna från Dublin är ett otroligt exempel på uthållighet: hon hade ett mål och trots svårigheterna fortsatte hon att inte ge upp. Många hävdar att den svåraste tentamen när det gäller att ta körkort, är den teoretiska: frågorna är ofta svåra eller vilseledande, reglerna som man måste lära sig är många och man måste vara uppmärksam på de regler som kan komma att ändras.

via Dublin Live

Corks RedFM/Facebook

Corks RedFM/Facebook

Gränsen för tillåtna fel är mycket låg och man måste vara väl förberedd. I jämförelse är det praktiska körprovet mycket enklare: det handlar om att lära sig reglerna och köra som om du sitter bredvid din lärare. Men för Catherine Ward har den praktiska tentamen aldrig varit lätt. Kvinnan har försökt  i 27 år att ta körkort, utan framgång. Hon har studerat och gjort de praktiska körproven, utan att någonsin klara dem. Hon hade en lärare som lärde henne allt som man behöver veta, och som hon tränade på vägen, men tidpunkten var alltid fel. Nu undrar du förmodligen hur detta kan vara möjligt. Hur kan det vara möjligt att kvinnan, efter upprepande misstag inte lärde sig?

Advertisement
Henryk Borawski/Wikimedia Commons

Henryk Borawski/Wikimedia Commons

Kvinnan medger att hon alltid har misslyckat på grund av sin tröghet och ouppmärksamhet: till exempel att hon inte tittade i speglarna när hon skulle köra ut från en rondell. Efter att ha försökt i 27 år och kört med ett provisoriskt körkort lyckades hon äntligen och idag är hon en inspiration för andra nybörjare. Hon säger: Jag kunde knappt tro det, jag var i sjunde himlen. Jag hade just börjat fundera på att ge upp. Jag gick fyra eller fem lektioner före varje prov och den här gången hade jag känslan att jag äntligen hade klarat det. Efter alla dessa år har jag äntligen klarat det!". Kvinnan lyckades och vi hoppas att hon, trots att hon är lite ouppmärksam, kommer ihåg att kolla i speglarna.

Advertisement