På de här restaurangen får gästerna betala extra för "dumma frågor" - Curioctopus.se
x
På de här restaurangen får gästerna…
19-åringen spenderar 300$ för att färga sitt hår i regnbågens alla färger: pappan blir arg och ber henne att betala hyra. Hon hjälper sin pojkvän att välja förlovningsringen och upptäcker att den inte är till henne

På de här restaurangen får gästerna betala extra för "dumma frågor"

25 Maj 2022 • Av Titti Carlberg
1.070
Advertisement

Det händer oss alla, förr eller senare, att vi blir förstummade framför någon som, kanske på ett helt omedvetet sätt, ställer en fråga som vi bedömer onödig eller rent ut sagt löjlig. Till en början försöker vi i många fall låtsas som ingenting, men långt inne i oss så vet vi att det är en fråga som inte skulle ha behövts ställas.

Men världen är trots allt vacker för sin variation, och vad som kan, för en person, tyckas vara en dum fråga, kanske en annan person inte har den åsikten, och den amerikanska restaurangen vi ska berätta om, har beslutat att anta en regel "noll tolerans" som personalen tycker kunde ha undvikits.

Vad för något?

På gästens nota tillkommer det en summa, en märklig avgift att betala: den är relaterad till "dumma frågor". Låt oss se.

via: Today

Det är i i Denver, Colorado, som Tom's Diner ligger, restaurangen som i ett par år har tjänade en diskret summa på en speciell notering: på notan hos de kunder som ställer "dumma frågor" tillkommer det en summa. Ja, ni förstod rätt: många av gästerna som har ätit här har inte kunnat undvika att lägga märket till det på deras nota.

Och denna annorlunda notering hjälpte till att många nyfikna människor drogs till Tom's Diner och ställt dumma frågor för att se om det, på notan, har lagts till någon extrabetalning.

Hur stor är summan?

Lyckligtvis är den låg, cirka 30 cent, men det är tillräckligt för att skapa ett rykte för restaurangen. Detta tillägg hos Tom's Diner har blivit känt världen över, fullt av kommentarer, stöd och reaktioner av människor.

"Finns den här restaurangen verkligen?" är det många människor som undrar och tillägger "vad räknas egentligen som en dum fråga?" Svaren kom direkt från lokalens ledning: "Är isbitarna gjorda av vatten?är till exempel en av frågorna som har gjort sig förtjänst av tillägget på notan, eller, "varför betalar jag inte mer?". Syftet med detta initiativ, enligt vad restaurangens chefer har berättat, är rent ironiskt: "Nuförtiden är det skönt att kunna tänka på komiska saker och få le åt dem - säger arbetsledaren Hunter Landry - vid ett tillfälle fick vi lägga till 48 cent på notan, men vi dömer inga människor genom att göra detta.

Och det var just den skämtsamma sidan som gjorde att det kom mycket folk gäster till Tom's Diner. Tyvärr så fick restaurangen stänga år 2019 men med tanke på dess historiska betydelse för staden Denver verkar det som att det finns en god chans att den snart kommer att öppnas igen. Vem vet hur många dumma frågor dess gäster håller på att förbereda fram till dess!

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack