En man gömmer $1.300 i sin hustrus bil: efter några timmar upptäcker han att mössen har ätit på dem

av Titti Carlberg

25 Oktober 2021

En man gömmer $1.300 i sin hustrus bil: efter några timmar upptäcker han att mössen har ätit på dem
Advertisement

Ibland visar sig att de gester som vi anser vara ofarliga och utan risk, utan någon förvarning, vara de som ger oss de värsta besvikelserna och motgångarna. Ytlighet, bristande framförhållning, ouppmärksamhet eller helt enkelt otur: det kan finnas många orsaker som gör att en sak inte blir så bra som man hade väntat sig och när det värsta har hänt återstår det bara att erkänna nederlaget.

Den thailändska mannen som vi ska berätta om känner till den. När han hade en tjock bunt med sedlar i sin hand, ville han seriöst lägga undan dem på ett säkert ställe, och efter en stunds tänkande kom han på det, enligt han själv, bästa gömstället, som, när man läser vad som hände, visade sig vara det sämsta gömstället. Faktum är att hans hustrus bil inte visade sig vara det bästa tänkbara stället: Låt oss ta reda på varför.

via dyfo6zku7dh6/TikTok

dyfo6zku7dh6/TikTok

dyfo6zku7dh6/TikTok

Vem skulle inte känna sig trygg över tanken att ha en rimlig summa pengar som reserv, kanske för att användas i svåra stunder? Det är säkert många som har befunnit sig i en liknande situation någon gång, och när det händer,  en av de klokaste sakerna att göra då är att bestämma sig för att lägga undan pengarna på ett säkert ställe, långt från nyfikna ögon och eventuella tjuvar.

Advertisement
dyfo6zku7dh6/TikTok

dyfo6zku7dh6/TikTok

För den thailändska mannen som är huvudperson i vår berättelse uppgick bunten med sedlarna till motsvarande 1.300 amerikanska dollar, som han delade upp i mindre buntar för att hitta de perfekta platserna att gömma dem på. Han funderade en stund, förkastade många idéer, tills han kom på den perfekta platsen: sin hustrus bil. Han skulle gömma dem, bokstavligt talat i varje hörn av bilen, mer eller mindre synliga. Han ägnade sig med stor noggrannhet åt denna operation eftersom han dessutom inte ville att hans hustru skulle se pengarna.

dyfo6zku7dh6/TikTok

dyfo6zku7dh6/TikTok

I mindre synliga fack, hörn skapade "ad hoc" för ändamålet: de mycket viktiga sedlarna hade "försvunnit" inne i hans hustrus bil. Synd bara att saker och ting inte blev som han hade tänkt sig. 

När pengarna väl var gömda, tog det inte lång tid för honom att inse att de inte alls låg säkert där. Flera möss hade faktiskt tagigt sig in i bilen, praktiskt taget i varje hörn och de verkade tycka att sedlarna var väldigt "aptitliga" så de bestämde sig för att passa på att äta en god måltid. Av de 1.300 dollarna, sparade djuren i stort sett ingenting. Bara en dag efter att han hade gömt sedlarna fick mannen bittert inse att hans plan att lägga undan pengarna hade misslyckats. Den summa han lyckades rädda undan från mössen, uppgick till cirka 250 dollar: allt annat hade blivit uppätet eller sönderrivet!

dyfo6zku7dh6/TikTok

dyfo6zku7dh6/TikTok

Efter att ha berättat på TikTok vad som hade hänt, gick historien om den här mannen snabbt runt på webben. Ett tråkigt äventyr, ingen tvekan om det. Naturligtvis, från och med nu, kommer både han och andra människor att tänka två gånger innan de gömmer något värdefullt!

Advertisement