En kille klär ut sig till kurir och levererar sitt CV i en kartong med bullar

av Titti Carlberg

22 Maj 2021

En kille klär ut sig till kurir och levererar sitt CV i en kartong med bullar
Advertisement

Att söka jobb är inte lätt för någon. I en värld där erbjudanden blir alltmer begränsade och konkurrensen är stenhård är det verkligen nödvändigt att arbeta hårt för att komma på något ovanligt och originellt. Ett antagande som säkert också Lukas, den 25-åriga huvudpersonen använde sig av när han  på sitt ovanliga och sui generis sökte jobb.

Liksom många ungdomar som bestämmer sig för att förändra sitt liv har han också flyttat till en storstad på jakt efter jobbet i sina drömmar. Men han insåg snart att det inte skulle bli så lätt att få det. Så han fick en idé: för att förbättra sina chanser och med hänsyn till sitt CV, bestämde han sig för att han skulle presentera det på ett "sött" och minnesvärt sätt, han la det i en välsmakande... kartong med bakverk!

via lukasxyz/Instagram

lukasxyz/Instagram

lukasxyz/Instagram

När Lukas, ursprungligen från Litauen, flyttade till San Fransisco, tack vare sina 5 års erfarenhet inom marknadsföring, insåg han att det inte skulle bli så lätt att hitta ett jobb i en sektor som var full av konkurrenter. Så vad skulle han göra? Tänka annorlunda och det var då fick han en idé.

Ofta när du lämnar ditt CV på ett företag där du vill arbeta, finns det en verklig risk att det kastas. Hur kan man dock kasta en låda full med läckra bakverk? Den här killen gjorde en lysande "personlig marknadsföring" när han annonserade sig själv där han ville arbeta genom en låda med bakverk som, inuti, förutom konditorivaror, innehöll en kort presentation och en länk till hans Linkedin-profil.

Förklädd som kurir för en matleveransservice har Lukas varit upptagen och har levererat sitt göda CV till över 40 potentiella arbetsgivare inom sina intresseområden. Tillsammans med bakverken kunde de som fick lådan läsa en beskrivning av Lukas kombinerat med en möjlighet att se hans arbete och personliga upplevelser.

Advertisement
lukasxyz/Instagram

lukasxyz/Instagram

"Många Cv hamnar i papperskorgen, mitt hamnar i din mage - står det tydligt på lådan som han levererade - denna leverans är inget misstag, jag låtsades vara en kurir för att leverera mitt CV". 

"Jag gillar att närma mig saker på ett annorlunda sätt -skrev 25-åringen - och jag skulle vilja arbeta för er. Under tiden kan ni fortsätta att njuta av dessa läckra sötsaker från Mr. Holmes Bakehouse". Det råder ingen tvekan om att få ett CV på det sättet kan sätta sin prägel. Lukas visste det, och hans strategi lönade sig. Enligt vad han sagt, med sin personliga marknadsföring har han kallats till 10 intervjuer.

Verkligen inte så tokigt. Vad tycker ni om denna självbefodran? Skulle ni våga att söka jobb på samma sätt som Lukas?

Advertisement