En del ladd stationer för elbilar förstörda: någon har tryckt in köttfärs i dem

av Titti Carlberg

10 Maj 2021

En del ladd stationer för elbilar förstörda: någon har tryckt in köttfärs i dem
Advertisement

Känner ni till ladd stationerna för elbilar? De är nu objekt som vi ser allt oftare i våra städer. Det är ett tydligt tecken på att mer och mer investeras i miljövänlig rörlighet, som förmodligen representerar sättet som vi kommer att röra oss på i framtiden.

Förvirringarna och rösterna som motsätter sig denna typ av rörlighet saknas emellertid inte och har aldrig saknats. Vissa är baserade på konkreta och konstruktiva "invändningar", andra på fördomar som är svåra att sudda ut i människors sinnen. Ytterligare andra, som i det fall vi ska berätta om, leder till vandalism eller episoder av dålig smak. Vad handlar det om? Av en handling som först gör att man blir både ledsen och bedrövad, inte bara för det avfall det medförde utan också för att den har förstört användbara och dyra strukturer.

via Teslarati

Vi är i München, Tyskland och säkert kunde ägare av elbilar som passerat Marklandstrasse inte låta bli att märka att något var fel med en laddstation. Någon, det är inte klart om det är något slags skämt eller för en slags "protest" har sett det lämpligt att fylla hålen med rå köttfärs, vilket gör dem oanvändbara och kraftigt förstörda.

En stor mängd kött hamnade i kontakterna och som möjliggör laddning och anslutning, vilket fick dem att gå sönder och tvinga kommunen att byta ut dem. Dåligt skämt eller fullständig vandalism? Förmodligen är det en blandning av båda sakerna i en trend som blir mer och mer utbredd enligt vad Stadtwerke München säger, att skada elbilar och laddstationer.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Under de senare åren, eftersom bilar utan termisk motor har vunnit mer mark, har dett skett episoder med skador på dem. Och inte bara i München. Flera Tesla-ägare har till exempel utsatts för vandalism som i vissa fall också har bestraffats tack vare "Sentry" videoövervakning som bilarna är utrustade med.

Hur som helst säger dessa handlingar oss, nästan överallt, om en antielektrisk känsla som inte alls är ett påhitt eller en överdrift. Utöver alla åsikter eller kritik är vandalism dock aldrig en lösning, för att inte tala om att det i detta fall också har orsakat ett stort slöseri på mat

Advertisement