Han har bott i ett hus som inte är hans i över 20 år utan att betala hyra: han har alltid lyckats undvika att bli vräkt

av Titti Carlberg

06 Maj 2021

Han har bott i ett hus som inte är hans i över 20 år utan att betala hyra: han har alltid lyckats undvika att bli vräkt
Advertisement

Guaramrit Hanspal, en 52-årig man som bor på Long Island, New York, lyckades bo i ett hus som inte var hans i över 20 år utan att någonsin betala och lyckades alltid undvika vräkning. Huset som har 3 sovrum, nästan 200 kvadratmeter, köptes av mannen 1998 för $290.000. Sedan den dagen har mannen bara betalat en liten del av lånet och har klarat sig genom flera olika stämningar att undvika vräkning.

via nypost.com

nypmetro/twitter

nypmetro/twitter

Efter den första betalningen på $1.602 blev mannnen efter med betalningarna och ett år senare började den kontroversiella frågan: huset var konkursbelagt och Guaramrit Hanspal fick inte göra några som helst anspråk på fastigheten. Från och med januari 2001 började mannen att lämna in flera ansökningar om konkurs. År 2004 överförde han kontraktet på huset till en vän, även om han inte hade någon laglig rätt att göra det. Denna vän ansökte år 2005 om personlig konkurs, och på det viset undkom han på nytt vräkning. Subterfuge, list och brist på ärlighet: enligt domstolshandlingar som New York Post har sett har mannen lämnat fyra stämningar och ansökt om konkurs sju gånger för att undvika vräkning.

Advertisement
Not the actual photo - Tim Marshall/Unsplash

Not the actual photo - Tim Marshall/Unsplash

För närvarande ägs huset av två banker och ett fastighetsbolag, men även om huset inte är hans, har mannen aldrig lämnat det: han lyckades stanna i huset med hjälp av reglerna för "automatiskt upphävande" i USA's konkurskod, vilket ger gäldenärer en tillfällig paus från insamlingsinsatser och vräkning. Mannen ockuperar därför inte lagligt egendomen, men han är inte den enda som har gått till domstol för denna olagliga ockupation. Advokat Jordan Katz, som representerar den nuvarande ägaren av fastigheten, säger att inget ärende kommer ens i närheten av det som Herr Hanspals. 

"Historien om detta hus som började för 20 år sedan måste få ett slut nu", skrev domare Scott Fairgrieve, Nassau-domstolen i en rättegång i december 2019 men - trots upprepade försök - ockuperar mannen fortfarande egendomen och dagen då han lämnar huset verkar fortfarande väldigt långt borta.

Advertisement