Hyresgästen flyttar och lämnar massor av sopor: "du kan behålla panten" - Curioctopus.se
x
Hyresgästen flyttar och lämnar massor…
Landskapet i bakgrunden av den berömda Män i köket: 15 kulinariska skapelser med märkliga resultat som gjorts av gifta män och pojkvänner

Hyresgästen flyttar och lämnar massor av sopor: "du kan behålla panten"

20 Maj 2022 • Av Titti Carlberg
766
Advertisement

När det handlar om hyreshus kan kontraster mellan hyresgäster och hyresvärd verkligen finnas på dagens ordning. Problem relaterade till betalningar, eventuella arbeten eller ömsesidiga försummelser: det är ganska sällsynt att allt detta alltid går smidigt. Och, medan vissa hyresvärdar gör sitt bästa för att göra livet svårt för hyresgästerna, måste det sägas att detsamma kan vara sant i motsatt riktning, när det är invånarna i huset som skapar stora problem.

Lee Locking, den 56-årige hyresvärden, som chockad gjorde känt för alla i vilket skick han hittade sin bostad efter att hyresgästen hade flyttat, vet något om det. Hur långt kan vanvård och respektlöshet gå på en plats som du själv inte äger? Svaret finns i historien som berättas av den här mannen.

Låt oss se.


Flera ton med skräp och skador överallt, som skulle täckas av förskottshyran som hyresgästen hade betalat, men som inte räckte på långa vägar. Vi kan sammanfatta det så, vilket är en stor underdrift, det tillstånd som Locking hittade sin bostad efter att den person som hade bott där hade flyttat. Detta hände i Wales, i Swansea, och den här hyresvärden blev minst sagt "chockad" av det han såg.

"Du kan ta hand om det som jag har lämnat" hade hyresgästen meddelat Locking, som om han gjorde honom en tjänst, han tillade även att hyresvärden kunde behålla förskottet på 400 pund som han hade betalat när han flyttade in i lägenheten.

Men vad hittade Lee Locking i lägenheten? Den rätta frågan att ställa skulle kanske vara "vad hittade han inte?". Kattsand överallt, mögliga matrester, total oordning i alla rummen, sopor överallt men listan är för lång för att räkna upp allt.

"Jag fattar inte hur den här människan har kunnat sova här - berättar värden - man har sagt mig att det fanns tre till fyra ton sopor. Jag är minst sagt skitförbannad på den bostadsförmedling som har haft hand om uthyrningen av lägenheten under dessa år, med tanke på det här resultatet".

Advertisement

Ja, eftersom Locking, i utbyte mot en procentuell betalning på hyran som den tidigare hyresgästen betalade, hade anförtrott förvaltningen av detta till en bostadsförmedling. Förmedlingen erkänner att "situationen är allvarlig" och att de kommer att "ta kundens klagomål på allvar, för att lösa alla problem". Under tiden är dock den walesiska bostaden definitivt i behov av reparationer från toppen till botten, och ägaren kan inte låta bli att förskräckt konstatera det som har hänt.

Vad tycker du? Har du varit med om något liknande när du har hyrt ut din bostad?

Tags: AbsurtHusBerättelser
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack