Hon ber en familj att lämna restaurangen eftersom deras barn gråter: "barnet förstör min kväll"

av Titti Carlberg

11 Oktober 2021

Hon ber en familj att lämna restaurangen eftersom deras barn gråter: "barnet förstör min kväll"
Advertisement

Restaurangen: en plats dit man inte bara går för att äta, utan för att tillbringa en trevlig kväll och koppla av tillsammans med sina nära och kära. Dagens problem försvinner, man skrattar och har kul och i munnen finns eftersmaken av den goda maten man just har ätit. Då plötsligt katapulterar ett barns skrik dig tillbaka till verkligheten. Vad ska man göra då? Föräldrar har faktiskt rätt att ta med sig sina små barn på restaurang; men inte alla gäster är förstående och klarar inte av att sätta sig i en småbarnsförälders situation. En kvinna väckte en debatt efter att ha bett en mamma lämna restaurangen.

via reddit

Not the actual photo - Paulo Felipe Assis Silva/Unsplash

Not the actual photo - Paulo Felipe Assis Silva/Unsplash

Den 23-åriga tjejen berättar om händelsen på Reddit och frågar efter användarnas åsikter: hon var på restaurangen tillsammans med sin kille, men stämningen avbröts plötsligt av ett barns skrik: "Medan min pojkvän och jag satt på restaurangen, satt det en familj två bord från oss, som bestod av föräldrarna som var mellan 20 och 30 år gamla och deras tre barn, mellan två och tio år gamla. Precis när vi skulle börja njuta av vår måltid, började plötsligt det yngsta barnet att gallskrika, varför vet jag inte och det pågick längre än tio minuter. Vid den tidpunkten blev jag irriterad eftersom jag hade betalat för att njuta av min måltid".

Advertisement
Not the actual photo - Oleksandr Koval/Unsplash

Not the actual photo - Oleksandr Koval/Unsplash

Hon gick då till deras bord och bad föräldrarna att gå ut med barnet tills det lugnade sig, eftersom hon - och även de andra gästerna på restaurangen - inte kunde njuta av maten. Barnets mamma blev dock arg på henne och svarade att hennes son bara var en liten bebis och att hon borde visa lite förståelse. Familjen, efter att ha klagat till personalen, bestämde sig för att gå därifrån. Den unga kvinnan fortsatte: "Jag berättade för en kompis vad som hade hänt och hon sa till mig att jag borde ha varit snällare och mer förstående mot familjen eftersom det är svårt att vara småbarnsförälder. Jag svarade att om man väljer att bli förälder måste man känna mer förståelse mot omgivningen!". Redditanvändarna har uttryckt blandade åsikter.

Det finns de som säger att vara förälder är säkert svårt, men det finns beteenden som måste upprätthållas i vissa offentliga sammanhang; det finns de som föreslår att man kan lära barnet att inte få raserianfall och att vissa beteenden inte är acceptabla. Det saknas dock inte de som har tagit mamman i försvar och hävdar att även familjer har rätt att äta på restuarang - även med små barn - och att barns beteenden inte alltid är varken förutsägsbart eller hanterbart. Vad tycker du? Vems sida står du på?

Advertisement