"Min fru duschar inte varje dag": en man begär skilsmässa

av Titti Carlberg

05 Oktober 2021

"Min fru duschar inte varje dag": en man begär skilsmässa
Advertisement

Det finns många skäl som kan leda till separation för ett gift par. Skillnaderna i karaktär, ojämlik fördelning av hushållsuppgifter eller kanske otrohet hos en av de två partnerna är dock en helt annan sak jämfört med orsaken till skilsmässa för det indiska paret som är huvudpersoner i denna berättelse.

Vad fick maken i fråga att söka skilsmässa från sin fru? Huvudorsaken till deras dagliga diskussioner, mycket annorlunda och mycket mer ovanliga än de orsaker som i allmänhet får ett par att skilja sig: kvinnan duschar inte varje dag.

via News 18

Unsplash - Not the actual photo

Unsplash - Not the actual photo

Ja, du förstod rätt: hustruns hygieniska vanor blev så outhärdliga för mannen att han bad om hjälp. Detta hände i Alighar, en stad i Uttar Pradesh i Indien, där mannen verkligen bestämde sig för att sätta stopp för äktenskapet. Även om de två hade varit gifta i drygt två år och har ett barn, verkar det som om deras förening inte är gjord för att fortsätta i harmoni.

Händelsen, berättad av olika lokala medier, kom fram när kvinnan, med avsikt att rädda sitt äktenskap, rapporterade till Alighar Women's Protection Cell att hennes man insisterade på skilsmässa. Enligt vad hon har sagt, skulle mannen ha uttalat den ödesdigra "triple talaq", en muslimsk praxis enligt vilken, om en man säger ordet "talaq" tre gånger på rad, kan han ha rätt att skilja sig direkt.

Advertisement
Jorah Mormont/Flickr - Not the actual photo

Jorah Mormont/Flickr - Not the actual photo

Mot bakgrunden av detta vände sig kvinnan till skyddsorganet för att söka råd, även om samma skyddsorganet uppgav att hennes make redan hade bett om hjälp för att få igenom skilsmässan, på grund av att hans hustru inte duschar dagligen. "Vi försöker hjälpa det här paret att inte separera - säger de som har hand om ärendet - för det är ett marginellt problem som går att lösa".

Vi vet inte vilket beslut dessa makar kommer att fatta i slutändan. Naturligtvis är nog inte deras dagliga liv så enkelt under dessa förhållanden, och det händer inte varje dag att man bevittnar en äktenskapssituation som denna. Är detta bara en trivial och lösbar fråga eller är det en som motiverar till skilsmässa?

Advertisement