Möt Peabody, världens minsta häst som tror att han är en hund

av Titti Carlberg

03 Oktober 2021

Möt Peabody, världens minsta häst som tror att han är en hund
Advertisement

Vad tänker du på när du tänker på en häst? Förmodligen på ett mäktigt djur med en tjock man och blank päls, som galopperar genom skogen. Detta är den "klassiska" och kanske till och med lite romantiska visionen som vi alla har av hästar: det är resultatet av vad vi vet och vad vi har sett med egna ögon. Men ibland skämtar naturen med oss, visserligen mycket söta skämt. Låt oss presentera "miniatyrhästen" Peabody, som verkar ha identitetskris i alla avseenden: han beter sig precis som en hund och har med sitt gulliga utseende och sin roliga personlighet lyckats lysa upp vardagen för många personer.

via Metro

faithfulminis/TikTok

faithfulminis/TikTok

Peabody är världens minsta häst och hans mamma vägrade ta hand om honom när han föddes av just den anledningen. Vid hans födelse var han så liten att han inte ens klarade att dia, benen var krokiga och det fanns inte mycket hopp om hans överlevnad. Lyckligtvis för honom träffade han dock Faith Smith, en 55-årig kvinna som föder upp hästar. Hon är medveten om att hästar i ung ålder, på grund av deras natur, inte ska födas upp inomhus; men Peabody var ett speciellt fall: han hade förmodligen inte överlevt utomhus länge. Så Faith bestämde sig för att ta med honom hem.

Advertisement
faithfulminis/TikTok

faithfulminis/TikTok

Trots de inledande svårigheterna och veterinärens tvivel började Peabody sitt nya liv i sällskap med 3 stycken franska bulldoggar. Tack vare speciella skor rättade den felaktiga benställningen till sig och det gjorde att han kunde trava i trädgården i sällskap med sina vänner utan alltför stora svårigheter. När han blev äldre utvecklades hans käke och den lilla hästen hade inte längre svårt att äta.

Peabody är den minsta hästen i världen med en hunds själ: på morgonen går han en promenad tillsammans med bulldoggarna, vilar sedan bredvid dem i soffan, leker med sina leksaker och äter ur sin skål. Faith säger att den tursamma lilla hästen är väldigt livlig, ibland lite för livlig: han tycker om att plocka upp föremål med munnen och slänger sedan runt med dem. Det gulliga djuret är en stor gåva för henne: att veta att hon har skänkt honom ett nytt liv och gjort honom lycklig är för henne en stor tillfredställelse.

Advertisement