"Fula människor kommer ingen vart": mamman tvingar dottern att gå till plastikkirurgen - Curioctopus.se
x
"Fula människor kommer ingen vart":…
Ett team av studenter presenterar den första soldrivna husbilen: den har en räckvidd på 730 km Sophia, den mänskliga roboten som väntar otåligt på att bilda familj

"Fula människor kommer ingen vart": mamman tvingar dottern att gå till plastikkirurgen

23 September 2021 • Av Titti Carlberg
234
Advertisement

Det finns ingen bruksanvisning som förklarar hur man är en bra förälder och alla, förr eller senare, gör misstag. Det vi vet av erfarenhet är att vi måste respektera våra barns önskningar, vi måste vägleda dem i rätt riktning och lära dem att acceptera och driva sina drömmar. Varje barn ska vara, i föräldrarnas ögon, perfekta som de är: oavsett storlek, hårfärg och form på näsan. Om det är sant att vi är omgivna av stereotypa modeller som är långt ifrån verkligheten, är det också sant att föräldrar bör stödja sina barn i processen att acceptera sig själv och hjälpa dem att utveckla sin egen självkänsla. En kvinna tänker dock väldigt tydligt annorlunda.

via: Metro

Carla Bellucci är en 39-årig mamma från Hertfordshire, ett län i östra England. Med sina 127 tusen följare på Instagram är hon en sann influenser. Carla är en före detta modell, så hon ägnar särskild uppmärksamhet åt det fysiska utseendet. År 2019, med ett uttalande, lockade kvinnan uppmärksamhet och fick hård kritik. I en intervju sa hon att "fula människor kommer ingen vart", och erkände att hon hade uppmuntrat sin 16-åriga dotter Tanisha att ta hjälp av plasikkirurgi för att förbättra några av hennes "brister"

Istället för att hjälpa sin dotter att acceptera sig själv för den hon är, föredrog hon att uppmana henne att ändra det som går att ändra för att behaga alla, eftersom yttre skönhet är värdefullt. Kvinnan tillade också att hon i åratal har lagt undan pengar för att Tanisha en dag ska genomgå den kosmetiska operation hon väljer att göra. Det är inte förvånande att den fysiska aspekten är viktig för kvinnan, det som är förvånande är den undervisning som kvinnan ger sin dotter: det som är viktigast för henne är utseendet och att en kvinnas framtid hänger på den.

Advertisement

Vi vet inte om Tanisha, när hon blir stor, vill bli advokat, läkare, lärare, ha en chefsposition eller en influenser som sin mamma: hennes mamma har redan bestämt för henne. I själva verket sa Carla också att hon hon inte bryr sig om dotterns utbildningsnivå, eftersom hon inte är "den mest akademiska av tjejer". Har flickan under årens gång genomgått plasikkirurgi för att rätta till sina fysiska "brister"?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack