En tjuv rycker väskan av en gammal dam: hon förföljer honom när han sticker - Curioctopus.se
x
En tjuv rycker väskan av en gammal…
Flickvännen ligger på sjukhus med sammandragningar: han har med sig sin Xbox för att få tiden att gå Hon blir miljonär vid 17 års ålder men säger att pengarna har förstört hennes liv

En tjuv rycker väskan av en gammal dam: hon förföljer honom när han sticker

26 September 2021 • Av Titti Carlberg
279
Advertisement

Äldre människor, särskilt kvinnor, anses vara de svagaste: de är ofta offer för överfall eller försök till stöld. Man tror att de inte längre har den fysiska styrkan att hantera en svår situation. Det är ofta sant, men ofta är även det motsatta sant: vissa äldre, trots sin ålder, lyckas fortfarande att förvåna oss och de onda personerna som dyker upp framför dem. Videon av en gammal kvinna som konfronterade tjuven gjorde snabbt rundor på nätet.

via: abc7

Det hände i Australien och scenen fångades av en säkerhetskamera utanför en pub. Gatan är tom och plötsligt ser vi en man komma springandes med en väska i handen men kvinnan som han hade snott väskan ifrån gjorde oväntat motstånd. Kvinnan försökte rycka till sig mannen och jagade honom sedan barfota längs vägen. Utan att ge upp och utan att låta sig överväldigas av rädsla, möter den modiga kvinnan tjuven beslutsamt. Hon får tag i hans axel och knuffar omkull honom. Mitt på en parkering möts tjuven och damen i en kamp om överlägsenhet, och kvinnan lyckas äntligen få tillbaka sin väska, fast tjuven gör ett sista försök.

Till slut lyckas tjuven ta sig till sin skåpbil. Enligt rekonstrutionerna var damen inne på puben och hennes väska låg på bordet. Tjuven kom in på puben, tog väskan och flydde: det är just i det ögonblick som jakten började som de fångas av övervakningskameran. Men det slutar inte här för tjuven: efter att ha blivit jagad och besegrats av damen som han försökte råna, identifierades han av polisen och greps misstänkt för rån.

Advertisement

Under tiden får kvinnan sällskap av en ung man som bevittnat händelsen på avstånd och som - förmodligen - såg till att kvinnan var okej. Det sista klippet på videon visar damen, med sin väska i handen, gåendes mot puben, förmodligen för att återhämta sig från kampen (och säkert också från rädslan) och för att fira sin välförtjänta och oväntade seger.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack