Morföräldrarna låter göra hål i öronen på barnbarnet utan tillstånd: föräldrarna förbjuder dem att träffa barnbarnet ensamma - Curioctopus.se
x
Morföräldrarna låter göra hål i…
Historien om Josephine Cochrane, kvinnan som uppfann den första automatiska diskmaskinen Dessa solkupoler avsaltar havsvatten med hjälp av solenergi: projektet har noll påverkan

Morföräldrarna låter göra hål i öronen på barnbarnet utan tillstånd: föräldrarna förbjuder dem att träffa barnbarnet ensamma

16 September 2021 • Av Titti Carlberg
1.082
Advertisement

Många vet det väl: familjerelationer är inte alltid lätta att hantera och underhålla. Speciellt när det finns missförstånd och olika sätt att se på saker och ting, kanske om ett barns tillväxt och uppfostran, kan stora skillnader uppstå, så stora att de blir nyheter. 

När det gäller familjen som vi ska berätta om, så är detta vad som hade hänt. Sammandrabbningen var mellan morföräldrar och pappan till en 9 månaders flicka, fadern kunde inte fatta att de "äldre" hade fattat ett beslut vad det gällde barnet, utan att först rådfråga honom och framförallt på huden - det är ett lämpligt ord - på den lilla. När föräldern fick reda på vad de hade gjort, blev han rasande och bestämde sig för att vidta en ganska drastisk motåtgärd, för vilken han sökte råd från webben.

via: Mirror

Mamma och pappa till lilla Thalia var emot att göra hål i öronen på flickan, åtminstone tills hon var gammal nog att välja själv om hon ville ha det eller inte. En dag anförtrodde de dock sin dotter till morföräldrarna som skulle passa barnet, och det var då som de två agerade utan att tänka på konsekvenserna av det de gjorde.

Utan att fråga barnets föräldrar, lät morföräldrarna göra hål i öronen på sitt barnbarn. En vän till mormodern, som inte misstänkte något med tanke på kvinnans samtycke och de gemensamma bekanta, utförde operationen.

Men när pappan kom tillbaka till barnet och såg vad morföräldrarna hade gjort blev reaktionen verkligen inte lugn och fredlig. Rasande och besviken berättade mannen vad som hade hänt i ett inlägg på Reddit, där han frågade användarna om en åsikt över vad som hade hänt.

"Vi gillade aldrig tanken på att låta göra hål i öronen när hon ännu inte kunde vara med och bestämma - skriver han - men min flickväns föräldrar tog det beslutet fast vi hade kommit överens om att det skulle vara upp till Thalia". Av dessa skäl tog flickans far till en motåtgärd.

Om, han till en början, tillsammans med sin flickvän bestämde att morföräldrarna fick inte längre träffa den lilla, efter en tid ändrade han sig, och lät dem träffa henne fast under strikta förhållningorder. Varje gång de kom för att träffa henne var han eller hans flickvän med. Kort sagt: de fick inte vara ensama, ett beslut som mannen bad om råd för, och några tyckte att det var för drastiskt.

Advertisement

"En del tycker att vi ska sluta straffa dem för en händelse som inte är så allvarlig - fortsätter han - men saken är den att det handlar inte bara om håltagningen, utan framförallt deras respektlösa sätt mot oss som förälder". Fast övertygade om vad som har beslutats har föräldrarna till lilla Thalia fått många kommentarer om stöd och uppskattning från Redditanvändarna.

Vad tycker du? Är deras reaktion för överdriven?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack