Han köper sin första egna lägenhet vid 19 års-ålder och säger att det är något alla ungdomar bör göra: "det handlar om en fråga av val"

av Titti Carlberg

16 September 2021

Han köper sin första egna lägenhet vid 19 års-ålder och säger att det är något alla ungdomar bör göra: "det handlar om en fråga av val"
Advertisement

Den nya generationen lever med den ständiga känslan av osäkerhet: det blir allt svårare att hitta ett stabilt jobb, vilket ger trygghet, och därför blir det allt svårare att göra planer. Att bygga familj, gifta sig och köpa hus är alltmer avlägsna mål. En ung kille lyckades dock nå sitt mål - att köpa en lägenhet - när han bara var 19 år gammal och bekräftar att alla unga människor kan göra det, att det är en möjlighet inom räckhåll för alla.

via Lancs Live

Advertisement
Lancs Live

Lancs Live

Josh Parrot - en kille som bor i Stockport, Greater Manchester - köpte sin första bostad för  £115.000 när han bara var 19 år gammal. För att göra detta började han att arbeta under skolåren och sparade alltid pengar. Efter att ha blivit ägare till lägenheten bestämde han sig dock för att inte bo i den: han hyrde ut den och fortsatte att bo i sitt föräldrahem, vilket sparade tillräckligt med pengar för att köpa en till bostad till ett värde av £140.000, 21 år gammal. Nu är Josh 22 år och tycker att det är dags att flytta och köpa en tredje lägenhet och han säger att - precis som han - kan andra ungdomar också göra detta.

Advertisement
Kara Eads Unsplash

Kara Eads Unsplash

Killen säger: "Det finns ingen anledning till att folk i min ålder inte kan köpa bostäder. De måste bara komma över tanken att det finns vissa saker man gör i olika åldrar. Det handlar inte om att vara intelligent eller något. De måste bara utnyttja livet hos sina föräldrar: det är inte lika dyrt som att hyra en bostad i andra hand eller genom en förmedling. Jag har helt enkelt inte slösat pengar på att gå ut för att roa mig och jag spenderar väldigt lite på nya kläder. Alla mina vänner tycker att jag är tråkig". Kort sagt, enligt killen handlar det om egna val och prioriteringar: det är inte nödvändigt att ha mycket pengar undanlagt eller en hög lön, utan att spara så mycket som möjligt och investera i fastigheter som man köpt genom att hyra ut dem. Josh har tydliga idéer: vid 30-års ålder vill han äga 10 lägenheter, hyra ut 9 och bo i en av dem. Enligt hans beräkningar skulle detta göra det möjligt för honom att gå i pension - eller arbeta mycket mindre - vid 30-års ålder. Att göra uppoffringar idag för att njuta av livet i morgon: detta är Josh livsfilosofi, håller du med om den?

Advertisement