Hon köper ett hus för 590.000$, men får av misstag hela kvarteret i sitt namn: "Hon måste lämna tillbaka det"

Titti Carlberg

18 Augusti 2022

Hon köper ett hus för 590.000$, men får av misstag hela kvarteret i sitt namn:
Advertisement

Vi har alla haft en eller annan lyckträff under livets gång, några större och andra mindre. Den gemensamma aspekten är att så fort man får veta en god nyhet drabbas man av en enorm lycka. Kanske var det det som hände kvinnan som upptäckte att hon, av misstag, hade blivit ägare till ett helt kvarter istället för bara ett hus. Hennes ansikte lystes upp av ett stort leende när hon fick reda på det.

Kvinnan i fråga hade köpt ett hus i Sparks, Nevada, för cirka 590.000 dollar. Kort därefter upptäckte hon att hon inte bara ägde ett hus utan också ett helt kvarter bestående av 85 tomter och två gemensamma utrymmen. På grund av ett byråkratiskt fel är hela området, med hus under renovering, hennes till ett värde av inte mindre än 50 miljoner dollar.

via The Sun

Advertisement

Pexels - Not the actual photo

Köparen har valt att vara anonym. Misstaget tycks ha hänt vid tiden för upprättandet av köpebrevet. I själva verket verkar det som att företaget som ansvarar för överlåtelsen av äganderätten gjorde ett misstag när de kopierade och klistrade in en del data och därmed tilldelade kvinnan hela grannskapet.

Biträdande landstingsrådet Burke förklarade att det inte är första gången något sådant händer, men det som är slående i det här fallet är mängden köpta tomter. Just för att misstaget är så uppenbart har rutinerna för återlämnandet påbörjats.

Pexels - Not the actual photo

Den mystiska köparen har dock ännu inte gått med på att lämna tillbaka alla tomter, och det är inte ens säkert att hon har en tanke på att göra det. Faktum är att några tidningar har kontaktat henne och på frågan, via meddelanden, om vad hon tänker göra, svarade hon bara med en leende smiley. Kanske kommer hon att behålla allt.

Sista ordet kommer dock från biträdande landstingsrådet Burke, som betonade att eftersom det är ett uppenbart misstag skulle hon riskera att förlora fallet och tvingas ge upp all egendom om hon ställdes inför rätta. 

Skulle du ha återlämnat allt eller skulle du försöka behålla något?

Advertisement