Skolan skickar hem två elever för de har på sig "olämpliga" skor: moderns utbrott - Curioctopus.se
x
Skolan skickar hem två elever för…
Mästare i ytlighet: 16 personer som utförde arbetet med ögonbindel 15 foton med perfekt timing som visar vad det innebär att

Skolan skickar hem två elever för de har på sig "olämpliga" skor: moderns utbrott

10 September 2021 • Av Titti Carlberg
1.400
Advertisement

Det är inte alltid lätt för en förälder att hantera den period då ens barn går i skolan. I själva verket, inom institutionens väggar, lär sig ungdomarna först och främst att mogna, och denna period är inte alltid fri från problem. Förhållandet med andra barn, åldersrelaterade besvär och utbyte med lärare är alla orsaker till möjliga konflikter.

Det är inte ovanligt att lärare ibland får folk att tala om sig själva med förfrågningar och bekräftelser som den vi ska berätta om nu. I centrum för debatten, den här gången, står två döttrar till en ensamstående mamma, som bestämde sig för att meddela alla vad som hade hänt i skolan. Kan verkligen två elever skickas hem för att de har på sig "olämpliga" skor? Att döma av vad som hade hänt, verkar det nästan så.

Det är inte första gången som det uppstår spänningar mellan lärare, familjer och elever när det handlar om elevernas klädsel. I det här fallet, även om den brittiska ensamstående mamman var säker på att hon hade köpt och fått sina döttrar att bära skor som var lämpliga för vad skolan krävde, 

Det var den första dagen på högstadiet för de två tjejerna och enligt vad kvinnan berättade för de lokala medierna var allt klart, inklusive kläderna. "Jag betalade mycket för de där skorna - sa hon - jag är ensamstående, jag jobbar men tjänar inte så mycket".

En kostnad som dock var avsedd att visa sig vara värdelös eftersom, även om dessa skor hade valts specifikt för att de verkade respektera skolans krav på studentuniformen, blev de inte godkända hos fakulteten och institutets företrädare.

Anledningen? De betraktades som stövlar snarare än som skor, och därför blev de två eleverna hemskickade på en gång. "Larvigt": så definierade den ensamstående mamman i fråga - som vill vara anonym - beteendet hos plexusen och kritiserade hårt det som hade hänt.

"Jag har inte råd än på ett tag att köpa fler skor", tillägger kvinnan, efter att döttrarna har fått ett löfte om att få återgå till skolan om de kommer dit i andra skor. "De längtar verkligen till skolan, att få sätta sig i bänken igen, jag gör mitt bästa för att hålla dem rena och propra, respektabla och jag uppfostrar dem, men skolan straffar mig på detta sätt".

"Vi har varit mycket tydliga med kraven på skoluniformen - meddelade skolan - om det finns regler, så är det rimligt att förvänta sig att de respekteras". Dessa regler, i det här fallet och enligt vad som har framkommit, verkar ganska strikta, och det är därför som underlåtenhet att följa dem har lett till att institutionen skickade hem studenterna som anses "olämpligt" klädda.

Vad tycker du om detta? Ett överdrivet eller ett rätt beslut?

Tags: SkolanWtfBerättelser
Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack