Skolrektorn förbjuder mobiltelefoner, piercingar och till och med dejting inom skolområdet

av Titti Carlberg

15 Juni 2023

Skolrektorn förbjuder mobiltelefoner, piercingar och till och med dejting inom skolområdet
Advertisement

Skolan representerar ett grundläggande ögonblick för alla individer, inte bara som en plats för lärande, utan framför allt som en stund av umgänge, där man interagerar med sina jämnåriga. Det finns dock en viss risk, på grund av störande moment som till exempel mobiltelefonen, att umgängeslivet och lärandet minskar kraftigt, därför har vissa institut beslutat att förbjuda användningen av smartphones.

Rektorn, som är huvudperson i vår berättelse, gick dock lite längre, eftersom hon inte bara bestämde sig för att förbjuda användningen av mobiltelefoner, vilka hon uppfattade som en distraktion, hon valde även att förbjuda piercing och till och med dejting inne på institutets område.
Låt oss se vad som hände.

via Los Andes

Advertisement
Melquisedec70/twitter

Melquisedec70/twitter

Rektorn för Misael Pastrana Borrero-skolan i Huila, Colombia, Olga Narváez, blev känd på sociala medier efter att ha hållit ett tal inför alla elever, där hon listade alla restriktioner hon skulle införa på skolan. Enligt henne fanns det olika detaljer som kunde distrahera studenterna och begränsa deras lärande, först och främst smartphone.

Synd dock att rektorn för institutet inte begränsade sig bara till att förbjuda mobiltelefoner, utan hade dessutom lagt till kepsar, färgglada tröjor, långt hår, färgat hår och piercing, till listan, och hon ville definitivt inte att det skulle förekomma några dejter mellan ungdomarna inom skolområdet. Hon klargjorde också att institutionen inte var ansvarig för de studenter som inte följde dessa restriktioner.

I sitt tal uppmanade Narváez föräldrar att stödja hennes beslut, men om de skulle vara emot dessa regler var de fria att låta sina barn byta skola, eftersom hon ansåg att färgat hår eller piercing inte är nödvändigt för att uttrycka ens personlighet.

Advertisement
Melquisedec70/twitter

Melquisedec70/twitter

Rektorns inställning skapade en stor debatt på sociala medier, faktum är att det fanns många personer som motsatte sig hennes åtgärder och ansåg dem vara överdrivna, eftersom alla människor har rätt att uttrycka sin personlighet: "Okej till att förbjuda mobiltelefon under lektionstid, men resten är överdrivet".
Andra försvarade dock hennes handlingar eftersom de anser att det behövs regler inom anstalten.

Vad tycker du? Är dessa regler rättvisa eller tycker du att de är överdrivet restriktiva?

Advertisement