Vegan vill inte klä ut sin dotter till fiskare på skolkarnevalen: "Det strider mot mina värderingar"

av Titti Carlberg

17 Februari 2023

Vegan vill inte klä ut sin dotter till fiskare på skolkarnevalen: "Det strider mot mina värderingar"
Advertisement

En väldigt vanlig fest i europeiska länder och uppskattad av såväl unga som gamla är karnevalen. Under de dagarna kan man lägga sina vanliga kläder åt sidan för att bära maskeradkläder: vara en superhjälte, en fiktiv karaktär eller helt enkelt bara imitera en person man känner.

Ofta anordnar skolorna maskeradfester eller karnevalsparader då eleverna ska klä ut sig till ett specifikt tema.

Huvudpersonen i vår berättelse är en mamma som är vegan. Hon motsatte sig skolans begäran, eftersom hon aldrig skulle kunna klä ut sin dotter till en fiskare. Låt oss se vad det handlar om.

via Infobae

Advertisement
daniruizfotografo/TikTok

daniruizfotografo/TikTok

Kvinnan blev känd efter att ha lagt upp ett klipp på TikTok, där hon berättar att hon inte godkänner skolans val angående karnevalkostymen. Mamman berättar att hon tillsammans med sin familj har anammat en vegansk livsstil, det vill säga de äter inte produkter av animaliskt ursprung. Av den anledningen vägrar hon att skicka runt sin dotter utklädd till fiskare.

Denna begäran, enligt kvinnan, representerar kulmen, eftersom de inte bara i skolmatsalen uppmuntrar till konsumtion av kött och andra produkter av animaliskt ursprung, utan nu vill de att flickan ska bära likadana kläder som en person som fångar fisk.

"Jag och min familj har valt att bli veganer och bara konsumera produkter av vegetabiliskt ursprung. Skolan har, förutom att hetsa till att äta animaliska produkter, bett min dotter att klä ut sig till en fiskare, vilket strider mot vår etik. Nadja kommer inte att få gå till skolan utklädd till fiskare eftersom det är en aktivitet som vi anser är fel".

Advertisement
daniruizfotografo/TikTok

daniruizfotografo/TikTok

Kvinnans budskap fick många att ingripa och kommentera. Hennes ord skapade två olika läger, de som stöttar henne genom att dela med sig av hennes idéer och de som kritiserar henne. Bland belackarna finns de som anser att hon överdriver: "du överdriver, det är bara en förklädnad""du vet inte om din dotter är vegan för att hon vill det själv eller bara för att du är det, låt henne välja själv""det är ju på lek, hon kommer inte fånga någon fisk". Det finns också de som har lämnat ironiska kommentarer: "min son måste klä ut sig till ett moln och regnet gör honom inte lycklig".

Vad tycker du?

Advertisement