Blir stoppad för fortkörning på motorvägen: "hade bråttom" för att gå på toaletten - Curioctopus.se
x
Blir stoppad för fortkörning på motorvägen:…
Tänk om de tecknade djuren var mänskliga? En konstnär förvandlar de kända karaktärerna från vår barndom Denna undervattens

Blir stoppad för fortkörning på motorvägen: "hade bråttom" för att gå på toaletten

19 Augusti 2021 • Av Titti Carlberg
395
Advertisement

Dt finns situationer där en del människor skulle göra och hitta på vad som helst för att motivera sina oredligheter. Tänk till exempel på en poliskontroll på vägen: även en normal kontroll av däcken eller om du inte har alla papper i ordning, kan bli en källa till problem, och det är där som uppfinningsrikedom och fantasi om vem som har fel, ger liv åt de mest absurda och otroliga avsnitt.

Vi vet inte om kvinnan som vi ska berätta om ljög för poliserna som stoppade henne, men den situation som hon upplevde, berättad av media, kan bara framkalla ett skratt, och den har verkligen en ironisk sida som inte bör underskattas. Stoppad av polisen för en skrämmande fortkörning, gav föraren en bra - eller dålig? - ursäkt mellan det absurda och tragiska.

via: BBC

Det hände i Storbritannien, närmare bestämt i Derbyshire, där den lokala polisen publicerade ett inlägg på Twitter som blev viralt. Den 28 juli stoppade en patrull en dyr Mercedes G Wagon Suv som färdades med en hastighet som var minst sagt överdrivet fort.

Föraren var en kvinna som hade kört med en hastighet på 209 km/h, och hade kört en sträcka på motorvägen med en medelhastighet på 177 km/h. Inför en sådan uppenbar överträdelse stod polisens företrädare inte vid sidan av och när de väl lyckades stoppa racet med den vita kraftfulla terrängfordonet förklarade de för föraren om hennes ansvar, fick de ett svar av henne som de absolut inte hade väntat sig.

"Hon hade bråttom, hon behövde gå på toaletten" skulle föraren ha sagt till poliserna som frågade henne om orsaken till hennes fortkörning långt över de tillåtna hastighetsgränserna. Det är nästan lite onödigt att understryka polisernas överraskning över det svaret.

Inte bara för att de inte förväntade sig en sådan motivering, utan också för att den unga kvinnan lät verkligen övertygande när hon sa det. Och problemen med lagen för henne avslutades inte där, eftersom kvinnan istället för ett vanligt körkort hade ett provisoriskt och därför var nybörjare. Bilen togs i beslag, och det är ännu inte klart vad konsekvenserna kommer att bli för den oförsiktiga föraren. En sak är dock säker: oavsett om hon verkligen behövde gå på toaletten eller inte, kommer hon nu att ha lärt sig att inte överdriva vid ratten! 

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack