En mamma köper en Mercedes på hundratals euro till sina barn på 9 och 7 år: "jag är jättestolt över dem" - Curioctopus.se
x
En mamma köper en Mercedes på hundratals…
En underjordisk bunker på en öde ö skyddar mänsklighetens musikaliska arv

En mamma köper en Mercedes på hundratals euro till sina barn på 9 och 7 år: "jag är jättestolt över dem"

15 Augusti 2021 • Av Titti Carlberg
401
Advertisement

De flesta föräldrar hävdar att deras barn inte ska skämmas bort: att uppfylla varje önskan är kontraproduktivt, eftersom de inte lär sig värdet av arbete och uppoffringar. Denna tanke delas dock inte av alla: när föräldrarna har det bra ställt tenderar de ofta att ge sina barn något som andra tycket är absurt och absolut onödigt. En australiensk kvinnas gåva till sina barn orsakade verkligen en hel del diskussioner.

Roxy Jacenko är en välkänd affärskvinna och tv-personlighet. Hon har två barn: Pixie som är 9 år och 7-åriga Hunter. Den ena dottern, trots sin låga ålder, är redan mycket populär på sociala medier och arbetar med sin mamma: hon startade nyligen en leksaksaffär, kallad "Pixie Fidts". Kvinnan säger att hon är jättestolt över sina barn eftersom de, trots att de fortfarande är väldigt unga, anstränger sig mycket i det de gör.

Det var av denna anledning som Roxy ville belöna dem: hon gav dem en helt ny Mercedes-Benz, vars kostnad nådde 142 000 pund. Kvinnan delade på sin Instagramprofil bilder av den vackra svarta bilen, med en enorm blå rosett på vindrutan, som angav att det var en present till barnen. Pixie och Hunter är visserligen för unga för att köra den. Roxy sa: "Jag är superstolt över henne och hennes bror. Pixies idé att lägga till fidgets och sensoriska leksaker till sin verksamhet, som många sa inte skulle vara populärt, blev en stor framgång. Att både hennes bror och hon för inköpen, (vi diskuterar varje kväll med nya stilval) förpackningar och sändningar är långt bortom deras unga ålder, så den nya bilen var en belöning. Vi slöt en pakt, vi måste titta framåt och jobba hårdare. Nästa år blir det en Rolls Royce". 

Med publiceringen av inlägget kom det mycket kritik: enligt många personer är det en "kall och prålig" gåva och att kvinnan på detta sätt skämmer bort sina barn i onödan. Andra personer som känner till hennes framgång - även den ekonomiska - skriver "varför skulle hon inte göra det?". Vad är din åsikt om detta?

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack