Hemlös men med värdighet: en man sköter om sitt hem på gatan som om det vore ett riktigt hem

av Titti Carlberg

26 Maj 2021

Hemlös men med värdighet: en man sköter om sitt hem på gatan som om det vore ett riktigt hem
Advertisement

Att bo på gatan är inte alls lätt och kan ofta ge upphov till situationer med absolut försummelse där människor befinner sig trots att de inte vill och med stort lidande. Ändå så finns det män och kvinnor som förnekar alla fördomar i detta avseende, som lever i fattigdom, men samtidigt lyckas upprätthålla sig under värderingar och inredningar som väcker beundran.

Precis som mannen som vi ska berätta om här, huvudpersonen som finns på ett foto som på kort tid har visats i hela världen och som har överraskat alla med sitt städade och ordnade boende, nästan som ett riktigt "hus", komplett med olika dekorationer och utsmyckningar.

via Soy Chilango/Facebook

Soy Chilango/Facebook

Soy Chilango/Facebook

Vem har sagt att hemlöshet är synonymt med obetydlighet? Mannen som har förevigats i Mexiko är redo att förneka alla fördomar i ämnet. Hur? Enkelt: med sitt "hem" som är långt ifrån smutsigt och rörigt. Bilderna av hans boende som ligger under en bro i staden Aguascalientes blev virala på kort tid, och det är inte så svårt att förstå varför.

Att se en hemlös man som lever under dessa förhållanden är verkligen inte något som vi är vana att se. En bäddad, ren och ordnad säng, en matta och flera snygga och färgglada detaljer. Inte den typiska beskrivningen av en person som bor på gatan, eller hur? Ändå har den här "husägaren" till och med dekorerat pelaren på bron med blommigt mönster där han bor och sover.

Advertisement
Matthew Woitunski/Wikimedia - Not the actual photo

Matthew Woitunski/Wikimedia - Not the actual photo

Självklart: vi argumenterar inte för att bo på gatan är en acceptabel sak eller utan risker och olika problem. Det här fotot är faktiskt användbart för att få oss förstå att även under sådana förhållanden är det beundransvärt och användbart att kunna bibehålla sin stolthet och en helig värdighet, saker som också passerar genom ett rent och ordnat boende.

Detta "sovrum" är ett bevis på att hemlös inte är synonymt med smutsig. Det var därför, efter publiceringen av fotot, som det kom många kommentarer av beundran och solidaritet för den mexikanska mannen. Önskningarna för honom är uppenbarligen den att han snart kan hitta ett bättre boende än detta, kanske i ett riktigt hus, att möbleras och vårdas på samma sätt som han gör med sitt gatuhörn!

Advertisement